PM Turus. Soome koondise peatreener: kaitse on Eesti tugevus, aga ka nõrkus

Andres Vaher, Turu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Soome jalgpallikoondise peatreener Markku Kanerva tõdes homse Rahvuste liiga kohtumise eel Eestiga, et mõlema meeskonna tugevus peitub kaitsemängus. «Aga Eestil on seal ka nõrkused. Loodame need ära kasutada ja vähemalt ühe värava lüüa,» lisas alagrupi liidri juhendaja.

«Eesti tugevused ja nõrkused on meil põhjalikult läbi töötatud. Nii meeskondlikult kui mängijate kaupa. Mõistagi teame eriti hästi viit Soome liigas mängivat meest, aga ka teisi,» rääkis Kanerva. «Eesti on korraliku kaitseorganisatsiooniga meeskond, aga oleme näinud seal ka nõrku külgi. Lisaks peame valmis olema ohtlikeks vasturünnakuteks ja eriti standardolukordadeks.»

Et Soome on Turu linnas peetud naabrite duellis Eestile alati – ehk kaks korda – kaotanud, seda Kanerva ei teadnud. Kuulnud taolisest faktist, muigas ta: «See oli ilmselt ammu ja sellisele ajaloole ega statistikale me tähelepanu ei pööra. Küll oleme analüüsi käigus suurt tähelepanu pööranud omavahelisele kohtumisele eelmise aasta novembris (Soome võitis 3:0 – toim). Sealt on palju mängijad homme mõlemas meeskonnas väljakul.»

Soome on saavutanud suurepärase hoo – aasta jooksul on 11 ametlikust mängust kaotatud vaid üks. Rahvuste liigat alustati laupäeval Tamperes 1:0 võiduga Ungari üle.

«Üksmeelne kaitse on kõige muu alus. Aga meil on ka piisavalt loovaid mängijaid. Oleme distsiplineeritud meeskond. Samuti oleme suutnud luua tõeliselt üksmeelselt võitleva pundi. Võidud on toonud aina uut kindlust. Loodetavasti saame samal lainel jätkata,» vaatas Kanerva edu põhjuste taha.

Äärekaitsja Albin Granlund lausus: «Meil pole superstaare, aga väga ühtne ja ühtlane tuumik. Meile on väga keeruline väravat lüüa. Meie unistus on pääseda EMile ja võiduga Ungari üle saame selle poole liikumist heast seisust jätkata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles