Autoralli maailmameister peab võitlust keerulise haigusega: kartsin, et see lõpetab minu karjääri (1)

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Solberg
Petter Solberg Foto: GIUSEPPE CACACE / AFP

Endine autoralli maailmameister Petter Solberg avaldas, et pärast eelmisel aastal tehtud rasket avariid Lätis rallikrossi etapil avastati uuringute käigus teda vaevanud keeruline haigus.

Eelmisel sügisel Riias peetud rallikrossi MM-etapp lõppes Solbergi jaoks poolfinaalis tehtud avariiga, mille tagajärjel murdis ta kaks roiet ja rangluu. Haiglas ravil olles tehti talle mitmeid uuringuid, mille käigus tehtud röntgenpildi abil avastati norrakal probleem kopsudega. Täpsemalt sarkoidoos, mis kujutab endast organismi poolt liigse raua tootmist.

«Olen aasta aega seda probleemi varjanud ja edasi võistelnud. Osad tuttavad on muidugi märganud, et ma pole enam nii energiline ja rõõmsameelne nagu varem. Nüüd kui on aasta sellest möödas, tunnen end taas paremini ja olen valmis sellest rääkima. Mingil hetkel kartsin, et see haigus lõpetab minu karjääri,» lausus Solberg Norra väljaandele NRK.

Üks suuremaid probleeme autosportlasena oli haigusest põhjustatud nägemise halvenemine, mille tõttu Solberg ka prille kandma hakkas: «Nüüdseks on nägemine juba päris hea, aga siiski veel veidi hägune. Õnneks läheb see iga päevaga paremaks, ma näen aina selgemalt,» rääkis Solberg.

«Olen võistluste ajal loobunud kõikidest intervjuudest. Sõitude vahel laman voodis pikali soojapuhuri kõrval. Mul ei ole energiat mitte millegi muu kui sõitmise jaoks. Siiani on see toiminud, isegi kui ma võib-olla päris 110% endast anda ei suuda,» rääkis Solberg raskustest seoses haigusega.

«Tal on juba tunduvalt palju parem, aga ta on ikka veel küllaltki väsinud. Enesetunne on tal mõnel päeval väga hea, aga vahest kui on pikad treeningpäevad ei suuda ta midagi teha,» rääkis Solbergi halvast olukorrast tema naine Pernilla Solberg.

Nüüdseks on Solberg aga olukorrale lahenduse leidnud ning tänu ravimitele on norraka enesetunne järjest paranemas: «Mul on palju asju, mis minu enesetunnet parandavad. Esiteks olen kindlal toitumisel, lisaks sellele pean saama ka piisavalt aega olla rahus ja magada. Olen lugenud selle haiguse kohta kõike mis võimalik ja tänu sellele olen saanud oma tervise taas korda,» rääkis Solberg.

MM-sarja üldarvestuses on hetkel Solberg vaatamata keerulisele haigusele siiski hoidmas kõrget kolmandat kohta valitseva maailmameistri Johan Kristofferssoni ja Andreas Bakkerudi seljataga. Septembris võisteldakse taas Riias ning hooaeg lõppeb novembris Lõuna-Aafrika vabariigis.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles