WTA juhtisikud astusid Serena Williamsi kaitseks välja: mehed ei saa ju karistada!

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams pidas tulise sõnavahetuse pukikohtunik Carlos Ramosega, mis tõi talle kolm järjestikust karistust.
Serena Williams pidas tulise sõnavahetuse pukikohtunik Carlos Ramosega, mis tõi talle kolm järjestikust karistust. Foto: Danielle Parhizkaran/Usa Today Sports/Scanpix

Serena Williamsi väitis, nagu oleks teda USA lahtiste finaalis karistatud selle tõttu, et ta on naine. Selle väitega on nüüd nõustumas ka naiste tennise organisatsiooni juhtisikud.

WTA tegevdirektor Simon usub, et laupäeval väljakul toimunud intsident Williamsi ja kohtuniku vahel oli seotud sellega, et Williamsi näol oli tegu naisega: «WTA usub, et meesmängijate ja naismängijate käitumise põhjal tehtavatel otsustel ei tohiks mingit erinevust olla. Meie usume, et finaalis käituti erinevalt.»

«Me näeme mehi tihti sarnaselt kohtunikega vaidlemas ja reketeid puruks peksmas. Vaadake, kuidas mehed seda pidevalt teevad, aga karistada ei saa,» rääkis USA tenniseliidu direktor Katrina Adams BBC-le.

«Hetkel pole tennises mingisugust võrdsust meeste ja naiste vahel. Loodan, et seda olukorda vaadatakse üle ja sellest tehakse järeldused. Me peame suhtuma ja kohtlema mõlemaid sugupooli õiguse mõistmiselt võrdselt ja ausalt,» rääkis Adams.

Williams, kes sai esmalt treeneri juhendamisliigutuste eest hoiatuse, kaotas seejärel reketi lõhkumise tõttu punkti ning kohtuniku valetajaks ja vargaks nimetamise eest lõpuks ka geimi, peab maksma 17 000 dollarit trahvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles