Paavo Nelke alustab Soome meisterklubiga käsipalli meistrite liiga heitlusi

Margus Martin
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavo Nelke.
Paavo Nelke. Foto: Margus Martin

Tapalt pärit endine Eesti käsipalli rahvuskoondise väravavaht, viimased aastad põhjanaabrite juures treeneriametis olnud Paavo Nelke juhatab Riihimäe Cocksi meeskonnaga sisse käsipalli meistrite liiga põhihooaja. Põhjanaabrite käsipalli lipulaev kuulub Velux EHF Champions League sarjas kuueliikmelisse D-alagruppi.

Kümnekordse Soome käsipalli meisterklubi, üheksakordse riigi karikavõitja ja kolmekordse Balti liiga võitja esimene vastane on kolmapäeva õhtul Vantaa Energia Arenal peetavas matšis Leoni Abanca Ademar. Hispaania meistrivõistluste eelmise hooaja hõbedaklubi peetakse ühtlasi alagrupi üheks soosikuks.

Veel kuuluvad Cocksiga samasse gruppi Rumeenia valitsev meister Bukaresti Dinamo, Norra tšempion Elverum Handball, Šveitsi kullaomanik Thuni Wacker ning Poola liiga mullune hõbe Orlen Wisla Plock.

Riihimäe Cocksi leedulasest peatreeneri Gintaras Savukynase parem käsi Nelke lausus, et eelolev hooaeg kujuneb varasematest põnevamaks. Soome klubi on säilitanud mitu olulist mängumeest, lisaks toodi kahe hooaja vahel eri positsioonidele häid välistäiendusi ning läbiti korralik hooajaeelne ettevalmistus koos tugevate kontrollmängudega.

Soome meistrivõistlustel läinud laupäeval toimunud avakohtumine kujunes Paavo Nelke tööandjale aga ootamatult keeruliseks. Cocks alistas Siuntios toimunud mängus Sjundeå IF messkonna vaid kolme väravaga, 26:23 (poolaeg 10:14). Vastaste leeris ladusid eestlased Sten Maasalu ja Ott Varik kahe peale Cocksi väravasse 16 palli.

Tapa juurtega käsipallitreener Nelke märkis meisterklubi võidumängu tagamaadest rääkides, et mängijatele pole viimased nädalad olnud lihtsate killast. Korralik koormus on põhjustanud palluritele vigastusi. "Meil ei olnud vasakukäelisi tagamehi, sest kõik olid traumadega väljas," kõneles Paavo Nelke. "Siuntiol olid vastas noored pikad kutid, kes seisid kuue meetri peal – me ei suutnud lihtsalt tagant ära visata. Lisaks pole meie kaks uut mängujuhti veel korralikult sisse sulanud. Kõik tuleb raskelt."

Nelke lausus homsest meistrite liiga kohtumisest rääkides, et videopildi põhjal hinnates pole vastane kõige hullem. "Mängitav võistkond, aga kui meie viimase mängu põhjal hinnata, siis läheb kindlasti raskeks," lisas ta.

Et Riihimäe Cocksi kodusaal ei vasta meistrite liigas kehtestatud tingimustele, toimuvad Soome käsipalli viimase kümnendi valitseja kõik selle võistlussarja matšid Vantaas. "Teeme teisipäeval ühe trenni ja kogu lugu. Oleme varem seal mänginud. Tegemist on korraliku suure saaliga," rääkis Paavo Nelke.

Balti liigas näeb Riihimäe Cocksi varasemast sagedamini heitlemas Eesti pinnal: kõik nende "kodumängud" toimuvad Viimsi spordihoones. Klubile hooajaks seatud eesmärke nimetades tähendas Nelke, et alla Soome meistritiitli ja karikavõidu juttu pole. Samas tõdes ta, et Balti liigas läheb tiitli kaitsmine senisest keerulisemaks, kuivõrd tase on väga tugev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles