Ferrariga liitunud tulevikutäht pühendas hetke vormelirajal hukkunud sõbrale

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Charles Leclerc ja Jules Bianchi
Charles Leclerc ja Jules Bianchi Foto: twitter

Järgmisest hooajast Ferrari vormel 1 meeskonnaga liituv 20-aastane Charles Leclerc pühendas karjääri seni tähtsaima sammu varalahkunud vormelipiloodile Jules Bianchile.

«Unistused saavad tõesti teoks. Sõidan järgmisel aastal Ferraris. Olen teile igavesti selle võimaluse eest tänulik,» kirjutas Leclerc Twitterisse, tänades eraldi veel oma mänedžeri Nicolas Todti ja perekonda.

Erilise tänuavalduse osaliseks sai ka Bianchi, kes kaotas oma elu 2014. aastal Jaapani GP-l. «Sind ei ole enam meie hulgas, kuid ma võlgnen sinule kõik, mis minuga kunagi juhtunud on. Aitäh, Jules, et õpetasid mulle kõiki neid asju. Me ei unusta sind kunagi!»

Varasemalt on Leclerc öelnud, et kui ta peakski kunagi Ferrariga liituma, on tema eesmärk võita oma mentori ja sõbra Bianchi auks tiitleid.

«Ta mängis minu karjääris olulist rolli. Tema isa ja minu isa on parimad sõbrad, meie perekonnad on samuti väga lähedased. Sõitsin esimest korda kardiga tema rajal. Edasipidi saime juba igal kolmapäeval ning nädalavahetusel kokku, et kartidega võidu kihutada. Need on ilmselt minu parimad mälestused võidusõidust. See oli nii lõbus ja ma õppisin sellest meeletult,» ütles Leclerc portaalile Crash antud intervjuus.

«Ta oli minust vanem, seega pidin kogu aeg end ületama, et teda võita. Aga ta oli minu jaoks enamat kui mentor. Ta oli väga lähedane sõber, rohkem nagu perekonnaliige,» jätkas Leclerc.

Monacos sündinud vormelipiloodi sõnul on just Ferrariga liitumine hea viis austada Bianachit. «Ilmselt vääriks tema seada kohta rohkem kui mina. Kui see ühel päeval juhtub, annan endast kõik, et võita tiitleid, mida tema väärinuks võita,» rääkis Leclerc veel juulis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles