Kohtunikud ähvardavad Williamsi mänge boikoteerida

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serena Williams vaidleb US Openi peakohtuniku Brian Earley ja WTA esindaja Donna Kelsoga.
Serena Williams vaidleb US Openi peakohtuniku Brian Earley ja WTA esindaja Donna Kelsoga. Foto: Andrew Schwartz / SIPA / Scanpix

Tennisekohtunikud kaaluvad USA lahtiste naiste üksikmängu finaali valguses tulevikus Serena Williamsi mänge boikoteerida.

Teatavasti sõimas Williams finaalmängus õigust mõistnud kohtunikku Carlos Ramost valetajaks ja vargaks. Pärast mängu ütles Williams, et kohtuniku otsused olid seksistlikud. Williamsi toetuseks astusid välja nii WTA ka USA tenniseliit (USTA), Rahvusvaheline Tenniseliit (ITF) asus aga kohtunik Ramose selja taha.

Anonüümseks jääda soovinud allikas rääkis väljaandele The Times, et kohtunike seas levib üldine arusaam, et USTA ei toeta kohtunikke ning Ramos, kes tegi lihtsalt enda tööd, visati huntide ette.

«Kohtunikud arutavad, kas sellisele käitumisele kuidagi vastu hakata. Üks väljapakutud idee on keelduda õiguse mõistmisest Williamsi mängudel seniks, kuni ta Ramoselt oma sõnade eest vabandust palub,» ütles allikas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles