Eesti parimal naiskettagolfaril jäi MMi poodiumikoht ühe ringi taha

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Tattar tegi MMil neli suurepärast ringi, kuid üks läks aia taha. Oleksid küll midagi ei maksa, aga oleks ta untsu läinud ringil saavutanud oma tavapärase tulemuse, seisnuks ta poodiumil.
Kristin Tattar tegi MMil neli suurepärast ringi, kuid üks läks aia taha. Oleksid küll midagi ei maksa, aga oleks ta untsu läinud ringil saavutanud oma tavapärase tulemuse, seisnuks ta poodiumil. Foto: Laura Meigas

Hiljuti Euroopa meistrivõistlustel pronksi teeninud Pärnu kettagolfar Kristin Tattar saavutas Ameerika Ühendriikides maailmameistrivõistlustel kaheksanda koha.

Vermonti osariigis Brewsteri ja Fox Runi kettagolfiradadel alustas mõõduvõttu 49 naist üle maailma. Pärnumaa parim naissportlane püsis algusest peale esirinnas ja suurepärane kolmas ring tõstis ta seitsmendalt kohalt neljandaks ehk juhtgruppi.

Kahjuks kujunes liidrigrupis mängimine, mida saatsid arvukad kaameramehed ja otseülekanne veebis, Eesti meistrile õudusunenäoks. Kui kokkuvõttes jäi Tattari viie ringi tulemuseks +27 üle par’i, siis neljandalt ringilt kogunes plusse üle poole ehk 14, mis langetas pärnaka neljandalt kohalt kaheksandaks.

Tattar tunnistas, et kole neljas ring varjutas ilusa võistluse. “Ma ei suutnud ketast mängualas hoida ja kogusin kümme karistusviset. Ülejäänud ringid olid vaatamata mõningatele lihtsatele vigadele ilusad ja hoidsid mind ilusti poodiumikoha konkurentsis,” raportis pärnulanna kõigi võimaluste maalt, kus teda ootab veel kaks mainekat mõõduvõttu, enne kui hooaeg läbi saab.

Finaalringis, mida pääses mängima 22 paremat, suutis Tattar untsu läinud ringi unustada ja kaheksandat kohta hoida, teenides sellega 800 dollarit auhinnaraha.

Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Mailiis Ollino

Kokkuvõttes läbis Tattar viis 18korvilist ringi 338 viskega (+27). Pronksmedalist jäi lahutama kaheksa viset. Kõrgetasemelise mõõduvõtu võitis jänki Paige Bjerkaas (+6), kes triumfiga sai 5000 dollari võrra jõukamaks.

“Paraku seekord läks nii. On, mille kallal tööd teha ja mille poole püüelda,” võttis Tattar MMi kokku. “Üldjoontes pean rahul olema ja mõtlen pigem sellele, mis korda läks, ja üritan halva unustada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles