Euroopa kergejõustik meenutab uhkelt Kanteri vägitükke

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekraanitõmmis veebilehelt european-athletics.org.
Ekraanitõmmis veebilehelt european-athletics.org. Foto: Ekraanitõmmis

Euroopa kergejõustikuliit annab oma kodulehel uhkelt teada, et Gerd Kanter peab oma karjääri viimase võistluse 13. septembril Tallinnas.

Kanteri lahkumisvõistlusest rääkivas artiklis tuletatakse meelde eestlase suuri medalivõite, ent ka fakti, et Euroopa meistriks 39-aastane Kanter kordagi ei tulnud. Samuti mainitakse, et tänavusel EMil teenis Kanter viienda koha ning seda Robert Hartingu ees.

Välja tuuakse ka Kanteri isiklikki rekord 73.38, mis teeb eestlasest maailma läbi aegade kolmanda kettaheitja. Vaid Jürgen Schult (74.08) ning Virgilijus Alekna (73.88) on saanud kirja parema tulemuse. Eestlase 2006. aastal heidetud isiklikust rekordist pole pärast seda enam keegi kaugemale heitnud.

Kanteri lahkumisvõistlusel on kohal Saksamaa (Daniel Jasinski, Martin Wierig), Poola (Piotr Malachowski, Robert Urbanek), Rootsi (Daniel Stahl, Simon Pettersson), Euroopa tiim (leedukas Andrius Gudzius ja itaallane Hanner Kirchler) ning maailma tiim (jamaicalane Fedrick Dacres ja norralane Ola Stunes Isene).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles