Järelvaadatav: viimasel hetkel kaptenita jäänud Kalju võttis Tartust raske võidu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti jalgpalli Premium liigas sai liider Nõmme Kalju raske võidu Tartus, kui alistas sealse Tammeka 1:0. Postimehe eetris olnud kohtumist kommenteeris Kaspar Koort. 

Kalju jõudis sihile kohtumise 68. minutil, kui Igor Subbotini nurgalöögi toimetas peaga võrku horvaat Marko Brtan. 

Siiski pidi Kalju läbi ajama ilma kapteni Maximiliano Uggeta.

«Eks me maadleme praegu selle pingiga. Vahetult enne mängu jäime oma kaptenist ilma,» rääkis 65. minutil mängu sekkunud Rimo Hunt. «Viimase hetke muudatus lõi rütmi paigast ära. Lõpuminutid olid prooviminutid, kuidas mu jalg kannab. Pikk mängupaus on oma pitseri andnud. Aga saime üliolulised kolm punkti. Nüüd tuleb võimsalt lõpuni minna.»

Kalju on 27 mänguga kogunud 67, Flora 25-ga 59 ja Levadia 26-ga 56. Flora võõrustab homme Narva Transi, Levadia sõidab pühapäeval külla Viljandi Tulevikule.

Enne mängu:

Tammeka oli juba märtsis hooaja esimeses omavahelises mängus väga lähedal, et Kaljult punkte röövida. Siis päästis Kaljule võidu Trevor Elhi kolmanda lisaminuti värav, mais sai Tammeka aga Tartus oma punkti kätte ning võinuks saada enamgi, sest Tristan Koskori tabamusele suutis alles 86. minutil vastata Marko Brtan.

Kalju on tabeliliider ja jääb selleks 27. vooruga igal juhul, sest Florat edestatakse viie ja Levadiat kaheksa punktiga. Samas on Floral mäng vähem peetud ehk võimalus Kalju libastumise korral vahet märkimisväärselt vähendada. Viimati tehtigi just Floraga 1:1 viik, mis venitas Kalju kaotuseta seeria juba 29 mängu pikkuseks. Sel hooajal ollakse liigas ainus siiani löömatu meeskond.

Tammeka tiitlijahti ei sekku, kuid peab samuti tähtsat võitlust, sest viiendal kohal olles jäädakse Narva Transist maha seitsme punktiga ja unistus neljandast kohast, mis võib tuua pileti eurosarja, pole veel sugugi kustunud. Teisalt hingab neile kuklasse Paide Linnameeskond, kes eelmise vooru omavahelises mängus saadud 2:1 võidu toel on kerkinud tartlastest vaid kahe punkti kaugusele.

Tammeka poolel sunnitud puudujaid pole, Kalju ridades kannab oma neljamängulisest keelust koosneva karistuse viimase peatüki Tammeka vastu ära nende ja kogu Premium liiga esiründaja Liliu.

Kohtumist vilistab Eiko Saar, abikohtunikud on Silver Kõiv ja Sander Saga ning neljas kohtunik Toomas Nõmmiste.

Kogu mäng järelvaadatav:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles