Algasid kaheksandad Maailma Ratsaspordi Mängud

Eesti Ratsaspordi Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takistussõidu tiitli üks favoriite on hetke Longines edetabeli liider Harrie Smolders. Pildil hobusega Don.
Takistussõidu tiitli üks favoriite on hetke Longines edetabeli liider Harrie Smolders. Pildil hobusega Don. Foto: Külli Tedre-Gavrilov

Eile õhtul said USAs Põhja-Carolina osariigis Tryoni ratsakompleksis alguse kaheksandad Maailma Ratsaspordi Mängud (The FEI World Equestrian Games™, WEG), mille raames selguvad kahe nädala jooksul kaheksa erineva ratsaspordiala maailmameistrid.

Iga nelja aasta tagant peetavad Maailma Ratsaspordi Mängud, mis esimesena leidsid aset 1990. aastal Stockholmis, on Euroopast väljapool teist korda. 2010. aasta WEG toimus samuti USAs, seekord Kentucky osariigis Lexingtonis. Kui eelmisest WEGist Prantsusmaal Normandias võtsid osa ka mitmed eestlased (Dina Ellermann, Grete Püvi, Kairit Järv), siis tänavu, vaatamata saadud kvalifikatsioonidele, keegi seda pikka teekonda meie sportlastest ette ei võtnud.

WEGi peetakse niiöelda ratsaspordi olümpiaks ning seal võidetud tiitel on üks ihaldatumaid ratsaspordimaailmas. Tiitlid jagatakse välja takistussõidus, koolisõidus, kolmevõistluses, kestvusratsutamises, rakendispordis, voltižeerimises, lääneratsutamises ja parakoolisõidus.

Ajakava

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles