Tiit Sokk: verevahetus koondises oli võib-olla liiga järsk (1)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallikoondis kohtub homme MM-valikturniiril kodusaalis tugeva Saksamaaga. Eesti koondise peatreeneri Tiit Soku sõnul on koondis võrreldes kontrollmängudega Belgiaga tugevam.

Eesti koondis täienes järgmiseks kaheks mänguks Saksamaa ja Serbiaga kolme mängija võrra. Koondisega liitusid Maik-Kalev Kotsar, Rauno Nurger ja Sander Raieste. Soku sõnul ongi sel nädalal treeningutel keskendutud sellele, et kolm meest ilusti koondisesse sisse sulatada.

«Meile tulid uued mehed ja katsume otsast peale asjad üle käia. Õnneks pole eelmisest koondisekanast väga palju aega möödas,» ütles Sokk.

Küsimusele, kas koondise treeningutel on uute meestega olustik ka muutunud, vastas Sokk: «Olustik veidi ikka muutunud. Aga see pole oluline, kas trennis midagi muutub, tähtis on, et mängus muutuks.»

Homses mängus on Soku sõnul eestlaste eesmärk anda endast eelkõige maksimum. Samas ei välista ta, et õnnestumise korral on võimalik Eestilt oodata ka võitu. «Kui asjad laabuvad ja suudame 40 minutit rütmis püsida, on ka võit võimalik. Oleme noor meeskond ja läheme iga päevaga paremaks. Eks noorte meeste kõikumine ja ebaühtlus ongi meie kõige suurem mure.»

Täna tuli Eesti korvpalliliit välja uudisega, et Eesti taotleb 2021. aasta EMi alagrupimängude korraldusõigust. Soku sõnul peaks just siis kandma tänased koondise noorliikmed põhikoormust. «Töö selle nimel käib ja me tahame paremaks saada. Praegu oli see verevahetus võib-olla natukene järsk, toimus liiga korraga, aga võib-olla on ka siis veel mõned vanemad mehed olemas.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles