Pärnu Sügisregatil selguvad noorte ühepaatide Eesti meistrid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Käesoleva nädala reedest pühapäevani toimuv Pärnu Sügisregatt on EJL Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarja viimane etapp klasside Optimist, Zoom8 ja Laser 4.7 purjetajatele. Pärnus stardib kolmes klassis kokku enam kui 150 sportlast Eestist ja Lätist.

Optimistil on Eesti Meistrivõistluste sarja liidriks Andrias Sepp Mia Marin Lilienthali ja Tristan Šaraškini ees. Zoom8 klassis juhib Aleksander Kuusik, järgnemas Karolin Härm ja Jorgen Kuivonen. Laser 4.7-l on esikohal Hendrik Holtsmann, teine Sten-Markus Andresson ja kolmas Daniel Rüütel. Kõigis kolmes klassis koosneb sari neljast etapist, kuid lõppkokkuvõttes lähevad igal võistlejal arvesse vaid kolme parema etapi tulemused.

Optimist, Zoom8 ja Laser 4,7 klasside kvalifikatsioonisõidud, kus stardivad kõik purjekad koos, toimuvad reedest pühapäeva lõunani. Esimesed kolm kvalifitseeruvad otse finaali ning neljanda kuni kümnenda koha purjetajad poolfinaali. Neljandaks finaalis osalejaks on poolfinaali võitja. Lõpptulemused esimesest kuni neljanda kohani selguvad finaalsõidu põhjal.

Ligi saja osalejaga Optimist klassis purjetatakse kvalifikatsioonisõidud kahes grupis. Reedel võisteldakse kahes võrdse suurusega grupis ning kui reedel õnnestub ära pidada vähemalt kaks sõitu, siis jätkavad laupäeval 45 paremat võistlejat kuldgrupis ja ülejäänud võistlejad purjetavad edasi hõbegrupis. Laupäevaste sõitude järel pääsevad hõbegrupi 3 paremat purjetajat pühapäevaks kuldgruppi.

Finaalsõite kommenteerivad huvilistele kaldal purjetajad Rimo Timm ja Brigita Sepp ning võistlejatele on võimalik kell 13:50 kuni 17:00 kaasa elada nii Pärnu Jahtklubis kohapeal kui internetis Postimees Online otseülekande vahendusel.

Võistlused avavad reedel kell 13:00 Pärnu Jahtklubis pidulikult Pärnu abilinnapea Marko Šorin, Pärnu Jahtklubi kommodoor Väino Hallikmägi ja Eesti Jahtklubide Liidu president Egon Elstein.

Esimese kvalifikatsioonisõidu hoiatussignaal antakse reedel kell 15, laupäeval on sõidud planeeritud algusega kell 12 ning pühapäeval kvalifikatsioonisõidud algusega kell 11 ja finaalsõidud algusega kell 14.

Pärnu Sügisregati korraldab Pärnu Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused koosnevad kokku üheksast regatist:

1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula, Foil
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula, Foil

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg

Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebook’is

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles