Gerd Kanteri lahkumissõnum: olen uhke, et olen eestlane!

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanteri karjääri viimane võistlus
Gerd Kanteri karjääri viimane võistlus Foto: Tairo Lutter

Gerd Kanteri karjäär tippsportlasena on lõppenud. Lahkumisvõistluse Kadrioru staadionil lõpetas Pekingi olümpiavõitja kuuenda kohaga ja pöördus pärast südamlike pisarate pühkimist kohale tulnud publiku poole.

«Head inimesed,

On olnud minu jaoks väga emotsionaalne päev, väga raske päev. Aga kindlasti ka rõõmus päev. Mul on hea meel. mul on olnud suurepärane karjäär, suurepärased võistluskaaslased, suurepärane tiim, suurepärane perekond.

Need aastad spordis on pakkunud nii rõõmu kui vahel ka kurbust, aga see on täiesti normaalne spordiprotsess. Spordis peabki olema ootamatust, draamat ja õnne. Ma arvan, et mul on olnud õnne rohkem kui draamat.

Kindlasti oli mul neid kolmandaid katseid, kus on mõni spordisõber on kaotanud närvirakke ja saanud juurde halle juukseid. Aga nagu ma ütlesin, see on täiesti normaalne spordi protsess. Sport peabki olema emotsionaalne. Kui vahel läheb halvasti, tulebki kurjustada ja pisaraid valada, kui läheb hästi, rõõmu tunda.

Mul on olnud rõõm olla väikese riigi esindaja. Väikeses riigis tunned sa väga hästi, kui oled olümpiamängudel stardis ja võidad medali. See on väga eriline tunne. Ma olen väga uhke, et olen eestlane,» sõnas meie kergejõustikulegend enne oma pere ja abiliste tänamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles