Itaalia naisvõitleja diskvalifitseeriti kuni 2044. aastani

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mara Borella
Mara Borella Foto: Instagram

Vabavõitleja Mara Borella teenis dopingureeglite rikkumise eest 26-aastase võistluskeelu.

Võistlussarjas UFC 12 matši võitnud ja 5 kaotanud Borella sattus politsei uurimise alla 2012. aastal. Borella vahistati koos oma tolleaegse ragbimängijast poiss-sõbra Filippo Maserati ja 33 teise kahtlusalusega. Süüdistuste kohaselt osalesid nad narkootiliste ainete kanepi ja kokaiini müümises ja levitamises.

Uurimine tõestas, et Borella levitas narkootikume nii öökubides, baarides aga ka spordivõistlustel.

2012. aasta juulis kirjutas Itaalia meedia, et kõigile peale kahe kahtlusaluse määrati 1-4 aasta pikkune vanglakaristus, kuid detailsemalt seda ei kajastatud.

Borella jaoks polnud see aga saaga lõpp. 2014. aastal määras Itaalia olümpiakomitee nii Borellale kui tema kallimale 15 aasta pikkuse võistluskeelu.

Nüüd, 2018. aastal, sai Borella karistuse ka Itaalia antidopingult, kes pikendas naise võistluskeeldu veelgi. Täpsemalt kuni 2044. aastani.

Küll aga ei tähenda see ilmtingimata, et naise karjäär läbi oleks, sest UFC võistlussari ei ole WADA liige. Seetõttu ei tähenda see otseselt ka seda, et ta ei võiks maailma kuulsamais vabavõitlussarjas võistelda.

Mara Borella
Mara Borella Foto: Instagram
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles