Mäkinen Toyota kasinast hoost: enne pühapäeva ei selgu siin rallil midagi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala ja Tommi Mäkinen
Jari-Matti Latvala ja Tommi Mäkinen Foto: Karli Saul / SCANPIX

Toyota rallimeeskonna juht Tommi Mäkinen hindas oma kolme piloodi, Ott Tänaku, Jari-Matti Latvala ja Esapekka Lappi sooritusi Türgi ralli esimesel täispika võistluspäeva hommikul normaalseks, kuigi Latvala on tiimi parimana alles kuuendal kohal.

Tänak, kes peab kolmanda sõitjana veel taganttulijaile teed puhastama hoiab hetkel üheksandat kohta, Lappi on vähem kui sekundi kaugusel tema ees kaheksas.

«Tundub kõva katsumus,» võttis Mäkinen All Live otse-eetris uue ja tolmuse Türgi ralli alguse kokku. «Ma olen veidi üllatunud, et rehvid ei kulu nii palju, kui me enne rallit ootasime. Võib-olla mängis siin rolli, et eile käis siit üle tugev vihmahoog. Aga minna on veel palju ja vaatame, mida toob pärastlõuna, kui teed on kehvemas seisus ja rohkem kive välja tulnud.»

Kõik Toyota piloodid on päeva esimesel kolmel kiiruskatsel olnud hädas masina pidamisega ja seetõttu ei saanud Mäkinen anda nende esitusele paremat hinnet, kui «normaalne». «Pidamine ei olnud ootuspärane. Esimeste katsete kohta oli tulemus okei ja ma olen kindel, et enne pühapäeva viimast kiiruskatset ei otsustata siin midagi, sest olud on nii karmid,» rääkis soomlane.

Ühe suure probleemi on meeskond Mäkineni sõnul aga Yaris WRC-masinalt eemaldanud: «Jahutussüsteemiga on terve tiim teinud lihtsalt oivalist tööd ja probleemi ülekuumenemisega, nagu meil oli Mehhikos, pole enam ilmnenud. Aga nüüd peame me vist veidi rohkem keskenduma vedrustusele käitumisele väga karmides oludes – selle kallal on võimalik veel tööd teha ja paremaks saada. Asfaldil ja siledal kruusal töötab meie auto juba niigi suurepäraselt, aga sellistes tingimustes tuleb tööd edasi teha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles