Martin Kupper: igaüks koob oma mantli ise. Kanteri mantel läheb kappi

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kupper ja Gerd Kanter olid eile viimast korda meeskonnakaaslased
Martin Kupper ja Gerd Kanter olid eile viimast korda meeskonnakaaslased Foto: Tairo Lutter

Kes on tänaseks juba endise kettaheitja Gerd Kanteri mantlipärija? On tema jälgedes võimalik praegu käia?

 

«Igaüks koob oma mantli ise. Kanteri mantel läheb kappi,» arvab Rio olümpia neljas mees Martin Kupper, kellele võiks selle mantli omistada. Just tema jääb praegu Eesti kettaheitetraditsioone edasi kandma.

«Mis siin ikka kurvastada. Gerd on teinud imelise karjääri. Igal algusel on oma lõpp ja millegi uue algus.»

Neljapäeval astus Kuppergi Kanteri lahkumisvõistlusel «Viimane vaatus» heiteringi. Eesti koondis sai kuue võistkonna seas viienda koha, kuid omavaheliste tulemuste võrdluses tegi Kupper Kanterile viimast korda ära. Kupperi tulemuseks jäi 60.46, Kanteril 60.22. Üldarvestuses andsid need tulemused viienda ja kuuenda koha. Võitis Daniel Stahl 64.91-ga.

«Jäin plussi,» naerab Kupper. « Eks läbi tuule pressida oli raske, aga kindlasti oleks tahtnud ise poodiumil olla. Aga see oli Gerdi võistlus, igati vägev oli ning emotsioon oli kõrgel.»

Lõppenud hooajal tegi Kupper ka Kanteriga koostööd. Kas tulevikus see siiski jätkub? «Me pole maha istunud ja ma ei tea, millised on tema soovid. Algatus peab ikka tulema temalt,» sõnab Kanter.

«Me pole tõesti veel teadlikumalt asju rääkinud. Viimased nädalad on ju nii kiired olnud, eriti temal. Eks nüüd jõuab maha istuda ja rääkida. Eks tulevik näitab, mis saama hakkab. Huvi igatahes on,» ütleb Kupper.

Juba homme võistleb Kupper Tõrvas Peeter Kirdi mälestusvõistlustel. «Kalendri järgi on see viimane võistlus. Kui jääb ikka mingi tükike kripeldama, siis heidan ehk kuskil veel. Aga sisuliselt tuleb asjad kokku pakkida ning uueks hooajaks valmistuma hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles