Türgi ralli liider Neuville: kartsin, et igal hetkel võib ratas alt ära tulla

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville naljatles ka M-spordi pealiku Malcolm Wilsoniga.
Thierry Neuville naljatles ka M-spordi pealiku Malcolm Wilsoniga. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

Türgi ralli reedene päev kinnitas, et keerulistel teedel pole keegi õnnetuste eest kaitstud. Rallit juhtiv MM-sarja üldliider Thierry Neuville tunnistas WRC All Live eetris, et päev oli väga kummaline. «Kartsin, et igal hetkel võib ratas alt tulla, aga meie Hyundai pidas vastu,» rõõmustas ta.

«Täna hommikul olin hädas pidamise leidmisega, aga tagapool kerkis tolm üles, millega teised hädas olid ja lõpuks olid ajad üpris võrdsed. Kiireimad sõitjad olid ikka 10-15 sekundit kiiremad,» rääkis päeva avapoolel neljandat kohta hoidnud belglane. 

«Järgmistel katsetel pingutasime rohkem, saime lähemale, keskpäevaks vaid 13 sekundi kaugusele, aga teisel läbimisel ei olnud pikk katse väga hea. Pärast seda reageerisime ja tulime tagasi tippu. 

Viimasel kahel katsel tuli kõvasti pingutada, et neis tingimustes kiiresti sõita ja samas üritasime viimaseks ponnistuseks rehve säästa. Üks väga väike viga – oleksin jõudnud veel kurvi võtta, aga tegin vale otsuse ja kaotasin rumalalt 6-7 sekundit,» selgitas ta.

Siiski juhib Neuville lähima jälitaja Sebastien Ogier' ees 0,3 sekundiga. «Homse osas on enesetunne parem, aga alati võib tulla üllatusi. Suured kivid on tee kõrval ning võivad alati teele langeda ja sõitjaid üllatada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles