Ott Järvela kolumn: Serena ja kohtunik (3)

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
igaveseks halva maiguga finaali häbiplekk: Serena Williams ründab raevukalt Carlos Ramost ja saab karmilt karistada. FOTO: Usa Today Sports
igaveseks halva maiguga finaali häbiplekk: Serena Williams ründab raevukalt Carlos Ramost ja saab karmilt karistada. FOTO: Usa Today Sports Foto: USA Today Sports

Pärast möödunud laupäeval mängitud tennise USA lahtiste meistrivõistluste finaali, kus Naomi Osaka alistas kohtumise jooksul lubamatu käitumise eest kolm karistust teeninud Serena Williamsi, tuleb rääkida diskrimeerimisest spordis.

Maailma spordiaasta parimatele antavaid Laureuse auhindu tuntakse ka spordi-Oscaritena, sest sarnasused filmiauhindade galaga on ilmsed: pidulik vastuvõtt valdkonna ajaloolis-vaimses keskuses (filmidel Hollywood, spordil Monaco), punane vaip, tualetid-smokingud, tänukõned.

Laureuse kategooriaid on mitu, sealhulgas parim mees- ja naissportlane, samuti võistkond, come-back ja läbimurre. Pärast naiste tennise USA lahtiste finaalkohtumist tabasin end mõttelt: neetult kahju, et Laureust ei anta aasta parimale kohtunikule, sest Naomi Osaka – Serena Williamsi kohtumist juhtinud portugallane Carlos Ramos oleks oivaline laureaat.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles