Postimehe video: Ogier viidi viimse piirini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Türgi MM-ralli laupäevane päev on alanud peadpööritavalt, sest kui päeva esimesel katsel kaotas minuteid senine liider Thierry Neuville, siis juba järgmisel katsel tabas peaaegu sama saatus Sebastien Ogier'd. 

Prantslane sõitis 8. katsel välja pööraselt hea aja ja juhtis Neuville'i probleemide järel rallit Andreas Mikkelseni ees ligi poole minutiga, kuid kaotas 9. katsel aega. «Midagi läks katki,» oli Ogier' lühike kommentaar katse lõpus. Esmaste andmete kohaselt purunes tema Fordil õõtshoob.

Ogier asus autot kahe katse vahel remontima, mis tähendas omakorda, et ta hilines 10. katse finišisse ja sai minutilise ajatrahvi. Nii kukkus prantslane liidrikohalt neljandaks.

«Arvasin, et me ei jõua mingi variandiga siia. Olime jubedas hädas õõtsa tagasi panemisega. See oli nii tihedalt koos, et ei mahtunud tagasi.Ausalt, andsin endast kõik,» rääkis Ogier lõunapausi eel, siiani tolmune ja väsinud. 

«See oli lihtsalt halb õnn - kivi oli keset teed ja nuki taga. Ma ei näinud seda. Ma ei näinud tegelikult mitte midagi. Kavatseme lahingu anda ja tahame poodiumi koha nimel võidelda.»

Et Ogier suutis 10. kiiruskatse võita, pole tema kaotus teab, mis suur. Mikkelsenile jääb ta alla 46,1 sekundiga. 

«Ma ei aimanudki, et võime katse võita. Arvasin, et peame selle tagaveolisena läbi sõitma. Isegi käigukastist puudu olnud juppidega olin ma üllatunud, et see töötas. Mitte ükski mutter polnud korralikult pingul! Kõige kohal haigutas küsimärk. Olen väga rahul, et katse võitsime. Vähemalt me ei ponnistanud ilmaasjata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles