Video: «eepilise ringi» teinud Hamilton šokeeris Singapuris kõiki konkurente

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. Foto: Kim Hong-Ji / Reuters / Scanpix

Singapur ei ole Mercedese vormelitele sobiv rada – seda trummi on taotud juba aastaid. Lewis Hamilton arvas teisiti ja lõi tänavuse etapi kvalifikatsioonis letti sellise ringi, mis võttis kõik konkurendid sõnatuks.

Hamilton põrutas kolmandas voorus kohe esimesel katsel ülipehmete rehvidega aja 1.36,015 ning sellest ei saanud enam mitte keegi jagu. Teiselt kohalt startiv Max Verstappen (Red Bull) kaotas talle 0,319 ning suurim tiitlikonkurent Sebastian Vettel Ferraril koguni 0,613 sekundiga ehk vormel 1 mõistes kalendriga.

Vetteli kõrvalt läheb neljandast ruudust rajale Valtteri Bottas Mercedesel, kolmandast reast stardivad Kimi Räikkönen (Ferrari) ja Daniel Ricciardo (Red Bull). Kolmandasse vooru pääsesid veel Sergio Perez, Romain Grosjean, Esteban Ocon ja Nico Hülkenberg, esimesena jäi sealt välja ja stardib 11. kohalt Fernando Alonso.

«Lewis, see oli eepiline ring!» hõisati Hamiltonile boksiteelt raadiosse ning britt näis olevat ise ka pisut ehmunud, et konkurentidest nii palju üle oli. «See kvalifikatsioon oli tõeliselt hardcore. Ring tundus imelisena, olen täiesti rabatud. Väga õnnelik!» teatas Hamilton.

Pahane Vettel saatis aga tiimi suunas teele pisut arusaamatu sisuga torke. «Proovige mulle järgmisel korral tagada korralik rehvisoojendusringi ja pange palun tähele, et Mercedesed on meist palju aeglasemad,» nähvas sakslane raadios, kui teda teavitati kolmandast stardikohast. «Selge,» ei osanud tiim seepeale muud kosta.

Mikrofoni ette astudes oli Vettel veidi vaoshoitum, kuid mõistagi endiselt pettunud. «Kaugeltki mitte ideaalne... Meie jaoks oli kvalifikatsioon veidi räpakas. Ei olnud see, mida mina tahtsin ja mida tiim tahtis,» nentis ta.

Singapuri GP-le antakse start pühapäeval Eesti aja järgi kell 15.10.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles