Soomer jäi kvalifikatsiooniga rahule: meil on hea kiirus

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hannes Soomer.
Hannes Soomer. Foto: Václav Duška Jr.

Sellel nädalavahetusel sõidetakse Portugalis, Algarve ringrajal mootorrataste ringrajasõidu Supersport klassi hooaja üheksas maailmameistrivõistluste etapp.

Racedays meeskonna sõitja Hannes Soomer on näidanud kogu nädalavahetuse jooksul head tempot ning sõitis juba reedestes vabatrennides välja kaheksanda aja. See tähendas seda, et eestlane ei pidanud kvalifikatsioonis osalema Superpole ühes ning pääses kohe otse 10 parima hulka, kes pääsesid Superpole kahte ehk heitlema 12 parima stardikoha eest.

Laupäeval sõidetud Superpole kahes näitas Soomer esikümne tempot ning stardib pühapäevasele võistlussõidule kümnendast ruudust. Kvalifikatsioon võitnud Lucas Mahiasest jäi Soomer oma parimal ringil maha 1,830 sekundiga. Eestlase parima ringi keskmiseks kiiruseks mõõdeti 155,34 km/h.

Supersport klassi võistlussõit saab Algarve ringrajal Eesti aja järgi alguse pühapäeval kell 15.45.

Hannes Soomer: «Nädalavahetus on läinud siiamaani meie jaoks täiesti uut moodi. Reedestes trennides esikümnes olemine ja seetõttu otse Superpole kahte pääsemine andis kõvasti vabadust juurde nii rehvide kui ka seadistuste proovimiseks.

Kvalifikatsiooni saimegi proovida üsna ekstreemset muudatust kuna kõige halvemal juhul oleksime olnud kaheteistkümnendad. Läks seekord vales suunas, aga hea, et saime proovitud ja homse suhtes olen ma suhteliselt rahulik. Meil on hea kiirus ja homme näeb, mis siit teha saab.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles