Vibulaskja Reena Pärnat tuli Eesti meistriks

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NS Archeri Clubi esindav Reena Pärnat võitis Eesti meistritiitli tulemusega 1315 silma. 1260 silmaga tuli teiseks Triinu Lilienthal Järvakandi Ilvese klubist. Kolmas oli tema klubikaaslane Bessi Kasak, kes lasi 1254 silma.
NS Archeri Clubi esindav Reena Pärnat võitis Eesti meistritiitli tulemusega 1315 silma. 1260 silmaga tuli teiseks Triinu Lilienthal Järvakandi Ilvese klubist. Kolmas oli tema klubikaaslane Bessi Kasak, kes lasi 1254 silma. Foto: Erakogu

Isiklikku rekordit korranud Pärnu vibulaskja Reena Pärnat tuli täna Järvakandis Eesti meistriks.

Eesti meistrid selgitati täna FITA ehk 1440 harjutuses. See on formaat, kus sportlane laseb neljalt eri distantsilt 36 noolt. Nii sihivad mehed märki 90, 70, 50 ja 30 meetrilt, naised 70, 60, 50 ja 30 meetrilt.

Olümpiavibu arvestuses võistlev ja NS Archery Clubi esindav pärnulanna Pärnat võitis tulemusega 1315 (317+330+319+349) silma. 1260 silmaga tuli teiseks Triinu Lilienthal Järvakandi Ilvese klubist. Kolmas oli tema klubikaaslane Bessi Kasak, kes lasi 1254 silma.

NS Archery Clubi esindav Reena Pärnat võitis Eesti meistritiitli 1315 silmaga. 1260 silmaga tuli teiseks Triinu Lilienthal Järvakandi Ilvese klubist. Kolmas oli tema klubikaaslane Bessi Kasak, kes lasi 1254 silma.
NS Archery Clubi esindav Reena Pärnat võitis Eesti meistritiitli 1315 silmaga. 1260 silmaga tuli teiseks Triinu Lilienthal Järvakandi Ilvese klubist. Kolmas oli tema klubikaaslane Bessi Kasak, kes lasi 1254 silma. Foto: Erakogu

"Kahju, et neli silma rohkem ei tulnud," sõnas Pärnat pärast võistlust. Kolm silma lahutab pärnulanna tänast isikliku rekordi kordamist ainsast Eesti naiste rekordist, mis veel pole tema nimel.

Kui vaadata Pärnati rekordeid, jäi enim varu kahel pikemal distantsil. "Ma polnud pärast (augusti lõpus toimunud, L. H.) Euroopa meistrivõistlusi lasknud," avaldas ta. "Alles eile käisin sihikuid paika laskmas. Päris hea tunne täna hommikul polnud."

Võttes arvesse, et pärast paarinädalast puhkust segasid laskmist tuuline jahe ilm ja väike haigusevimm, leiab Pärnat, et tulemus on päris hea. Pealegi laseb ta nii nagu enamik konkurente seda formaati vaid kord aastas. "Tunnen, et varu jäi sisse kõvasti," rõhutas pärnulanna.

Meestest võistles olümpiavibu klassis Pärnu Meelise laskur Eimar Kukk, kes saavutas 1157 silmaga üheksanda koha. Võitis 1272 silma lasknud Pärnati klubikaaslane Märt Oona. Vastavalt 1248 ja 1236 silmaga järgnesid meistrile Martin Rist (Viljandi spordikool) ja Hendrik Õun (Sagittarius).

Umbes kuu tagasi toimusid Türil duell-laskmise Eesti meistrivõistlused. Siis pidi Pärnat leppima Laura Nurmsalu (Viljandi spordikool) ja Lilienthali järel kolmanda kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles