Tommi Mäkinen: ma pole sellist päeva juba ammu näinud

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: TGR

Toyota rallimeeskonna pealik Tommi Mäkinen võib hooaja kümnenda osavõistluse ehk Türgi ralliga senimaani rahule jääda, sest tema hoolealustel on enne viimast võistluspäeva kaksikjuhtimine (1. Ott Tänak, 2. Jari-Matti Latvala).

Paljud sõitjad pole Türgi oludes hakkama saanud ja olnud sunnitud katkestama, sealhulgas Thierry Neuville Hyundai ja Sebastien Ogier’ Fordiga. Saatuslikuks sai just laupäev. «Ma ei ole sellist päeva juba ammu autoralli maailmameistrivõistlustel näinud,» sõnas Mäkinen Toyota pressiteenistuse vahendusel. «Juhtus palju asju ning kõikidel sõitjatel ja autodel oli selles kuumuses ja rasketes oludes keeruline.»

Lisaks raputas Mäkinen tuhka pähe Esapekka Lappile, kes laupäeval oma ralli ja potentsiaalse hea punktikoha rikkus. «See on ellujäämisralli ja meie oleme väga heas positsioonis. Meie sõitjad on suurepäraselt hakkama saanud, kui jätta välja Esapekka väike eksimus. Tal oli väga optimistlik legend ja selline oli resultaat. Selliseid asju juhtub. Nüüd peame viimasel võistluspäeval pöidlad pihku suruma.»

Türgi ralli viimasel võistluspäeval on kavas neli kiiruskatset, neist esimene, 7,14 kilomeetri pikkune Marmarise katse algab Eesti aja järgi kell 10.08. Tänaku edu Latvala ees on 13,1 sekundit, kolmandal kohal olev Hyundai sõitja Hayden Paddon jääb maha juba enam kui minutiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles