Punktiseisud: Tänak astus seitsme penikoorma saapaga Ogier’st mööda ja Neuville’i kannule

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak kerkis MM-sarjas teisele kohale.
Ott Tänak kerkis MM-sarjas teisele kohale. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Kui autoralli MM-hooajal on peetud 10 etappi kuraditosinast, on triumfi mekkinud vaid kolm pilooti. Thierry Neuville ja Sebastien Ogier on võitjana šampust pritsinud kolmel, Ott Tänak koos kaardilugeja Martin Järveojaga aga juba tervelt neljal korral. MM-sarja üldarvestus kahjuks neid jõuvahekordi veel ei väljenda

 

Tänaku senisele hooajale andsid valusa hoobi 14. koht Rootsis, katkestamine Portugalis ja üheksas koht Sardiinias. Pärast viimast kahte mattis eestlane juba lootuse MM-tiitlist maha ja ütles, et edaspidi keskendub ta vaid iga ralli võitmisele.

Ülesande on Tänak täitnud hindele viis, sest järgnenud on võidud Soomes, Saksamaal ning nüüd vastu ootusi ka Türgis. Enamgi veel, Türgis Ogier’d ja eriti Neuville’i tabanud ebaõnn on kergitanud Tänaku taas MM-konkurentsi. Jäänud on veel võidukihutamised Walesi metsades, Kataloonia alfaldil ja kruusal ning kõik märgid näitavad, et hooaeg saab ülipõneva lõpu novembris Austraalia tolmus.

Et Türgis lõpetas Jari-Matti Latvala Tänaku järel teisena, kerkis Toyota meeskond tiimide MM-arvestuses Hyundaist mööda esimeseks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles