Statistika: Ott Tänak on selle kümnendi üks edukamaid rallisõitjaid

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi rallil. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Pealkiri ekslik? Tõsi, rallisõitja teevad edukaks maailmameistritiitlid, kuid etapivõidud maksavad samuti midagi. Hea meel on tõdeda, et Ott Tänak on neid sellel hooajal teeninud koguni neli, seejuures kolm järjestikust.

Selles arvestuses kerkis Tänak mööda kaasmaalasest Markko Märtinist, kes oma parimal hooajal sai kirja kolm etapivõitu. Tänak on sellel hooajal triumfeerinud Argentinas, Soomes, Saksamaal ja nüüd sündmusterohkel Türgi rallil. Tema mentor Märtin teenis 14 aastat tagasi võidud Mehhikos, Korsikal ja Kataloonias.

Ajastud on küll erinevad ja võrdlus pole võib-olla kohane, aga tõsiasi on see, et eestlased saavad taas rõõmustada ja rusikaga vastu rinda tagudes öelda: meil on MM-sarjas mees, kes jahib etapivõite.

Kui viskame pilgu lähiminevikku, siis sellel kümnendil on MM-sarjas ühel hooajal vähemalt neli etapivõitu lisaks Tänakule veel saavutanud neli meest: prantslased Sebastien Loeb (2010, 2011, 2012) ja Sebastien Ogier (2011, 2013, 2014, 2015, 2016), soomlane Jari-Matti Latvala (2014) ning belglane Thierry Neuville (2017).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles