Videod: Eesti grupikaaslased Kreeka ja Saksamaa võtsid mõlemad pöörase võidu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantinos Papanikolaou
Konstantinos Papanikolaou Foto: LEO RAMIREZ / AFP

Korvpalli maailmameistrivõistluste valikmängus pidasid tõelise põnevuslahingu Eesti alagrupikaaslased Kreeka ja Gruusia. Tänu viimase sekundi viskele võitis mängu Kreeka 86:85. Täpselt sama põnev oli ka madin Saksamaa ja Iisraeli vahel, kus sakslased tulid välja 23-punktilisest kaotusseisust, viisid sireeniviskega mängu lisaajale ja võitsid.

Tbilisis peetud Gruusia-Kreeka kohtumise avapoolaega valitses Gruusia, avaveerandi võitsid nad 30:17, poolajapausile mindi kodumeeskonna 49:38 eduseisus.

Teisele poolajale tuli aga Kreeka peale hoopis teise meelestatusega ning kolmas veerandaeg võideti 27:15, mis tähendas, et enne viimast vaatust oli Kreeka punktiga juhtimas.

Ka viimane veerandaeg kulges tasavägiselt. Gruusia viimasel rünnakul oli seis kodumeeskonna kasuks 85:84. Otsustava viske võttis enda peale Tornike Shengelia, kelle kolmene aga ei tabanud.

Kaitselaua sai kätte kreeklane Konstantinos Papanikolaou, tablool oli alles veel viis sekundit. Papanikolaou söötis palli Nick Calathesile, kes viis mänguvahendi kiirelt üle ning andis selle siis Papanikolaoule tagasi, kes viskas koos sireeniga palli korvi alt sisse.

Kreeka resultatiivseim oligi otsustavale korvile söödu andnud Calathes 31 punktiga. Kreeka jätkab valikturniiri täiseduga - kaheksast mängust on neil kirjas kaheksa võitu. Gruusia on tabelis kolme võidu ja viie kaotusega neljandal kohal.

Sakslaste kangelane taas Schröder

Saksamaa ja Iisraeli kohtumises tegi taas hiilgemängu äsja Tallinnas eestlastele korvpalli meistriklassi andnud NBA mees Dennis Schröder. Kolmanda veerandaja alguses 35:58 taga olnud Saksamaa pääses kolm minutit enne lõppu juba ise seitsme punktiga ette, kuid Iisrael ei andnud alla ja juhtis veel 0,4 sekundit enne lõppu kahe punktiga. Tomer Ginat üritas vabaviset meelega mööda visata, kuid ei saanud rõngale pihta ja pall anti Saksamaale.

Sakslased võtsid aja maha ning seejärel pani Schöder palli audist mängu korvi kohale, kust Maxi Kleber selle sisse lükkas. Lisaaeg kuulus juba kindlalt Saksamaale, kes võitis lõpuks 112:98. Schröderi arvele jäi 30 punkti ja 13 korvisöötu, Robin Benzing lisas 24 ja Kleber 13 punkti. Iisraelile tõi Jake Cohen 24 punkti, Tamir Coheni arvele kanti 16 punkti ja 10 lauapalli. Saksamaal on grupis kirjas täisedu ehk kaheksa võitu, Iisraelil on sarnaselt Gruusiale kolm võitu ja viis kaotust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles