Toyota president pakatab Tänaku triumfi järel uhkusest

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toyota GAZOO Racing

Ott Tänaku ja Martin Järveoja kolmanda järjestikuse MM-ralli võidu üle on mõistagi uhke ka Toyota autotööstuse president Akio Toyoda, kes jagas oma muljeid pressiteate vahendusel.

«Türgi ralli oli kõikidele meie auto komponentidele, kerele, mootorile ja rehvidele, suurte kivide ja kõrgete temperatuuride tõttu väga raske,» sõnas ta ja kinnitas, et Toyota autod ei töötanud rasketes oludes ideaalselt.

«Iga autoga oli väikesi probleeme ning iga meeskond pidi ettevaatlikult sõitma. Ettevaatlikult hooldusalasse sõitmine, koos inseneride ja mehaanikutega auto arendamine, tagasi katsetele sõitmine – nii jõudsime poodiumile.»

Toyoda kiitis ka Tänaku ning teiseks jäänud soomlase Jari-Matti Latvala koostööd.

«Kui Latvala oli laupäevase päeva teisena lõpetanud, ütles ta, et sõidab oma meeskonna ja meeskonnakaaslase nimel. Mul oli väga hea meel sellise tiimitöö tulemust näha,» mainis ta ja lisas, et on eestlaste üle uhke. 

«Aga ma pole uhke mitte ainult meie võitjate, Tänaku ja Järveoja üle, vaid kõigi meie meeskonnaliikmete üle, kes andsid endast selle nimel kõik!»

Toyoda rõhutas, et töö edasise nimel jätkub. Toyota eesmärk on valmistada autosid, mida on lihtne juhtida. «Koos imeliste meeskonnakaaslastega jätkame paremate autode valmistamist, et tulevikus veel rohkem rõõmu jagada!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles