Riias kihutanud Sebastien Loeb: kaotan sageli koha juba esimeses kurvis

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Loeb
Sebastien Loeb Foto: PEUGEOT Sport / MCH Photography

Üheksakordne autoralli maailmameister ja Peugeot Total tiimi esisõitja Sébastien Loeb sõitis end eile FIA rallikrossi MM-i Riia etapil kolmandaks, tiimikaaslased Timmy Hansen ja Kevin Hansen lõpetasid vastavalt viienda ja kuuenda kohaga.

FIA rallikrossi maailmameistrivõistluste (WRX) 9. etapp peeti möödunud nädalavahetusel Riias äärmiselt tihedas konkurentsis: ühest eelsõidust pääses edasi 0,009-sekundise edu ehk 23-sentimeetrise edumaaga rajal.

Peugeot Teami sõitjad hõivasid kuuest finaalikohast tervelt pooled. Loeb tõusis sel hooajal kuuendat korda poodiumile, hõivates kolmanda koha ning kerkides kogu WRX sarja üldarvestuses neljandaks. Loeb oli ka paremuselt teine punktikoguja ning Peugeot Total teenis Riia etapilt kõige enam punkte (45) tiimide arvestuses.

«Tegime oma arengus soliidse sammu edasi, aga meie probleemiks on see, et kõigil kolmel tehasetiimil on ligilähedaselt sama kiirus ning paremust rajal on väga raske maksma panna,» rääkis Loeb.

«Samuti ei ole me piisavalt järjekindlad startides. Kaotan sageli koha juba esimeses kurvis, mis juhtus ka Riia etapi finaalis. Loomulikult on mul hea meel olla tagasi poodiumil, ent võitmiseks peame leidma midagi enamat, mis ongi meie eesmärgiks kuni hooaja lõpuni. Spordis ei juhtu mingeid imesid, vaid on ainult kõva töö, et mõista, mis vajab edasiarendamist. Kahtlemata on selle leidmine tervele tiimile ainult aja küsimus.»

Peugeot Total tiimi sõitja Timmy Hansen tunnistas, et viies koht Riia etapil oli aus peegeldus sellest, mida ta hetkel vääris.

«Mu start finaalis ei olnud täiuslik ning võrreldes parimatega kaotasin veidi, kuid üleüldine kiirus oli väga-väga hea,» lausus Hansen.

«Oleme näinud mõningast progressi, näiteks oli finaalis kolm Peugeot' sõitjat. Kui jätkame tiimiga tööd sel viisil, siis kahtlemata saavutame ka oma eesmärgid.»

Riias kuuenda kohaga lõpetanud Peugeot Total tiimi sõitja Kevin Hanseni sõnul on ta rohkem kui õnnelik, et jõudis sel aastal neljandat korda finaali ning sõitis hästi kogu etapil.

«Olen iseäranis rahul sellega, kuidas me reageerisime laupäeval kogetud tagasilöökidele,» ütles Hansen. «Need tundusid karmid, kuid kogu tiimi abiga suutsime taas vastupanu osutada.»

FIA WRX maailmameistrivõistluste 10. etapp sõidetakse 29.-30. septembril USAs Austini ringrajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles