Leedu korvpallikoondis tagas pääsu MMile põnevuskohtumise teisel lisaajal

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mantas Kalnietis
Mantas Kalnietis Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP

Leedu korvpallikoondis pidas MM-valiksarjas maha vägeva lahingu Hollandiga, keda leedukad lõpuks teisel lisaajal 95:93 võitsid. Ühtlasi tagas võit Leedule pääsu MMile.

Leedu koduväljakul peetud kohtumist asusid esimesel veerandajal hollandlased juhtima 24:16, kuid poolajaks suutsid leedukad vahe kinni võtta ja nii mindi poolajale viigiseisul 39.39. Sama võrdselt jätkus mäng ka kolmandal veerandajal, kuid siis suutsid esimest korda selle mängu jooksul veerandaja lõpuks olla eduseisus leedukad, kui viimasele veerandajale mindi vastu 57:55 eduseisus.

Neljandal veerandajal oli Leedu aga juba kindlalt oma võtmas ning ühel hetkel oldi juba 14 punktiga Hollandi vastu juhtimas, kuid veerandaja lõpus suutis Holland taas oma mängu käima saada ning seitse sekundit enne kohtumise lõppu tõi hollandlaste poolelt Charlon Kloof pealtpanekuga tabloole 75.75 viigiseisu.

Esimene lisaaeg kulges samuti võrdselt ning lõppes 84:84. Teisel lisaajal tõi aga viis sekundit enne mänguaja lõppu Mantas Kalnietise kolmene tabloode Leedu eduseisu 95:93, millega kohtumine ka võideti.

Leedu resultatiivseim oli võidu toonud Kalnietis 21 punktiga. Endine Kalev/Cramo mängija Thomas Van der Mars näitas Hollandi poolelt suurepärast mängu, tuues 16 punkti.

Alagrupivõidu tagas Leedu kaheksa võiduga, teisel kohal on Itaalia kuue võiduga ja kolmas on Ungari Nelja võiduga. Holland on koos Horvaatia ja Poolaga 3 võiduga jagamas kohti 4.-6. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles