FIFA president kritiseeris La Ligat, ent sai vastulöögi

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona ründaja Lionel Messi.
FC Barcelona ründaja Lionel Messi. Foto: SERGIO PEREZ / REUTERS / Scanpix

FIFA president Gianni Infantino kritiseeris La Liga ideed pidada Girona kodumäng Barcelonaga USAs Miamis.

Hispaania jalgpalli kõrgliiga küsis Hispaania jalgpalliliidult luba, et pidada 26. jaanuaril kavas olev mäng Miami Hard Rock staadionil. FIFA presidendi Infantino hinnangul on see halb idee.

«Ma eelistaksin USAs vaadata head MLSi mängu, mitte La Liga kohtumist,» ütles Infantino. «Jalgpallis on kasutusel mõiste kodumäng, mis tähendabki, et mäng peetakse kodus, mitte välismaal.»

La Liga president Javier Tebas otsustas FIFA presidendile Twitteris vastata: «Tuletan teile meelde, et MLSis mängib ka kolm Kanada meeskonda, kellest Toronto on valitsev meister. Lisaks on Kanadas olemas ka teine professionaalne jalgpalliliiga.»

La Liga sõlmis hiljuti 15-aastase lepingu USA meediafirmaga pidada igal hooajal üks mäng USAs. Selline otsus ajas marru Hispaania kõrgliiga jalgpallurid, sest otsus tehti nende selja taga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles