Soome meedia: Tänak saab uueks hooajaks ootamatu tiimikaaslase, Lappi lahkub

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esapekka Lappi jätab Toyota meeskonna ja liitub Citroeniga, väidab Soome meedia.
Esapekka Lappi jätab Toyota meeskonna ja liitub Citroeniga, väidab Soome meedia. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Toyota WRC-meeskond saab tulevaks hooajaks uue näo, sest Esapekka Lappi on meeskonnast lahkumas, kirjutab YLE. Tema asendajaks saab järjekordne soomlane, tänavu Hyundai meeskonna järelkasvutiimi kuuluv Jari Huttunen.

Toyotal on ametlikult olemas järgmiseks hooajaks leping vaid Ott Tänakuga, kes liitus tiimiga kaheks aastaks. Saksamaa MM-rallil andis Jari-Matti Latvala teada, et tedagi näeb tuleval hooajal jätkuvalt MM-sarjas ning loogiliselt tähendas see Toyotas jätkamist. Küsimärk oli tiimi pesamuna Lappi kohal, kelle vastu tundvat huvi Citroen. Huvi oli nii suur, et soomlane meelitatigi oma manu, väidab YLE. Seal saab ta oma meeskonnakaaslaseks ilmselt M-Sportist lahkuva Sebastien Ogier’.

«Me peame olukorrale otsa vaatama, kui Esapekka otsustab teise meeskonda minna. Seis on päris hea, sest praegu pole paljudel sõitjatel lepinguid,» rääkis Toyota tiimi juht Tommi Mäkinen.

Toyota kavatseb edaspidigi kindlalt sõidutada kolme autot ning Soome meeskond näeb hea meelega oma kolmanda sõitjana järjekordset soomlast, eksmaailmameistri Marcus Grönholmi õpilast Jari Huttuneni.

Jari Huttunen kuulub tänavu Hyundai meeskonna ridadesse.
Jari Huttunen kuulub tänavu Hyundai meeskonna ridadesse. Foto: Hyundai Motorsport GmbH

24-aastane Huttunen šokeeris rallimaailma mullusel Soome rallil, kui alles oma teisel võistlusel neljarattaveolise masinaga suutis kohe võita WRC2-arvestuse. Hooaja lõpus edestas Huttunen Karl Kruudat Hyundai meeskonna konkursil ja on tänavu MM-sarjas sõitnud nende R5-masinal. Punktikohad on tal WRC2 arvestuses ette näidata Soomest (2.), Mehhikost (6.) ja Rootsist (6.).

«Ma teeksin (Lappi lahkumise puhul – toim) valiku kolme-nelja sõitja vahel. Jari on sõitnud hästi ja ta on näljane piloot. Tal on tulevikupotentsiaali, sest praegu tal eriti kogemusi pole, aga ta on valmis järgmiseks sammuks, kui seda saab rahulikult astuda,» lisas Mäkinen Huttuneni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles