Tänak: Türgi ralli oli Toyota jaoks hooaja madalpunkt

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi rallil
Ott Tänak ja Martin Järveoja Türgi rallil Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Ott Tänak rääkis pärast edukalt lõppenud Türgi MM-rallit, et vaatamata Toyota saavutatud esimesele ja teisele kohale oli Türgi ralli meeskonna jaoks hooaja madalpunkt. 

Türgi MM-ralli osutus Tänakule ootamatult edukaks, kui esimesel päeval ei suudetud kuidagi kiiremate sõitjatega sammu pidada. Siis hakkasid sõitjad ükshaaval probleemide küüsi langema ning Thierry Neuville'i masinal purunes vedrustus ja Sebastien Ogier sõitis teelt välja. Tänu sellele tõusis Tänak taas tagasi MM-tiitli konkurentsi. 

«Kogu meeskond peab hoidma pead maas ja töötama järgmiste etappide nimel. Meil ei olnud möödunud nädalavahetusel kiirust ja nüüd peame üritama seda kuskilt leida, kui tahame selles võitluses püsida. Tulevad etapid on omamoodi keerulised,» rääkis Tänak Autospordile.

«Hetkel on olukord keeruline, sest oleme harjunud olema kogu aeg täiesti tippkonkurentsis ja nüüd ootamatult ei olnud meil loodetud kiirust. Võib-olla oli see meie selle hooaja suurim madalseis,» rääkis Tänak.

«Siiski saime siit rallilt nii esikoha kui ka teise koha, mis on meeskonna jaoks ajalooline. Selline see elu vahest juba on. Peame üritama samasuguseid tulemusi ka edaspidi saavutada. Meil on olnud omad nõrkused, mis lõid välja näiteks Sardiinias, aga hea on näha, et mehaanikud on suutnud autot paremuse suunas arendada,» kiitis Tänak meeskonda.

Kui varasemalt väitis Tänak, et tema ei ole tiitliheitluses ja üritab lihtsalt igal etapil endast parimat anda, siis pärast Türgi rallit on eestlase olukord tunduvalt parem ning seda ka Tänak endale teadustab: «Oleme nüüd tagasi tiitliheitluses. Peame nüüd keskenduma sellele, et MM-tiitel võita!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles