Sauber saab juba praegu Räikköneni liitumisest kasu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen.
Kimi Räikkönen. Foto: ANDREJ ISAKOVIC / AFP / SCANPIX

Sauberi vormelimeeskonna pealiku Fred Vasseuri sõnul on juba praegu Kimi Räikkönen andnud tiimile motivatsioonisüsti.

Räikkönen ja Charles Leclerc vahetavad järgmisel aastal töökohti ning soomlane saab Ferrari asemel istumise alla Sauberi. Selles meeskonnast tegi ta 2001. aastal ka oma F1 debüüdi.

Sauberi meeskonna pealik Vasseur ütles, et Sauberis võeti uudis Räikköneni liitumisest vastu rõõmuhõisete saatel. «Fakt, et Kimi liitub meie projektiga, näitab, et ta usaldab meeskonda. See annab meile enesekindlust,» ütles Vasseur.

Vasseur hindab Räikköneni mõju meeskonnale sama suureks, kui Sauber lõi käed Alfa Romeoga. Enne oli neil raske endale töötajaid värvata, nüüd aga saadetakse neile tonnide kaupa CV-sid. «Usun, et Kimi liitumisega tekib sama efekt. Värbamine on väga oluline. Asi pole numbrites, vaid õigete inimeste leidmises.»

Samuti on Räikkönenist palju abi Sauberi turundusosakonnale. «Ta on järgmisel aastal üks kolmest sarjas sõitvast maailmameistrist. Meile tehakse juba väga palju koostööpakkumisi. Me ilmselt isegi ei mõista praegu tema mõju. Ma ei ole küll suur sotsiaalmeedia fänn, aga see asi on suur.»

Lisaks kiitis Vasseur ka Räikköneni tehnilist taipu. «Teame, et ta on väga hea tehnik ning annab tugevat tagasisidet. Meie jaoks on see väga oluline. Meie tiimis peab olema tugev juhtsõitja. 12 kuud tagasi olime olukorras, kus ma poleks eales uskunud, et Kimi meiega liitub. Aga me suutsime areneda ning seda hinnatakse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles