Mäkinen avaldas suure Toyotaga seotud kahetsuse (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tommi Mäkinen
Tommi Mäkinen Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Neljakordne autoralli maailmameister Tommi Mäkinen juhib praegu Toyota WRC-tiimi, kus kihutab ka oma esimest tiitlit jahtiv Ott Tänak. Oma karjääri jooksul ei saanud soomlane aga kunagi rallikatsel Toyotat roolida ja sellest on tal südamest kahju.

Ajakiri Road & Track küsis möödunudnädalasel Türgi rallil, milline on üks ralliauto, mille rooli taha ihanuks Mäkinen enim istuda. «Oma karjääri jooksul soovisin ma sõita Toyotaga. Aga ma ei saanud kunagi selle auto, Corolla, rooli. Tähendab, ma küll sõitsin sellega, aga mitte tavalisel rallil, ainult Race of Championsil,» sõnas Mäkinen.

Race of Champions on iga-aastane sõuvõistlus, kus mootorisporditähed üle maailma tulevad kokku ja panevad end paarisrajal toimuvatel võidukihutamistel proovile erinevate masinate roolis.

Mäkinen meenutab: «Ma mäletan seda väga hästi. Mul oli kõige värskem ja parem versioon oma Mitsubishist, autost, millega ma võitsin MM-tiitli. Race of Champions toimus toona Gran Canarial. Ja seal me võistlesime Toyota ralliautoga, mis oli eratiimi seades, isegi mitte kõige värskem ja uuem tehasemeeskonna masin. Aga ikkagi, ma tallasin oma Mitsubishil kõvasti gaasi, istusin siis esimest korda elus sellesse eratiimi Toyotasse ja olin kohe kaks sekundit kiirem. Ma läksin oma tiimibossi Andrew Cowani jutule küsides: «Milles asi? On sul aimu?»»

Nüüdseks on Mäkinen saanud ühe Toyota roolis veeta aega küll ja veel – oma rallitiimi juhina veetis ta ka ise Yaris WRC masina arendamise jooksul rooli taga üle 3000 testikilomeetri.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles