Poksi olümpiavõitjad duelleerivad Wembley staadionil

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua ja Aleksander Povetkin kohtuvad täna Wembley staadionil umbes 90 000 pealtvaataja ees.
Anthony Joshua ja Aleksander Povetkin kohtuvad täna Wembley staadionil umbes 90 000 pealtvaataja ees. Foto: Alan Stanford

POKS. Inglismaa jalgpallipühamu, Londoni loodeosas paiknev Wembley staadion muutub täna õhtul poksiareeniks, kus Anthony Joshua peab tegema seda, mida Inglismaa jalgpallikoondis enne tänavust MM-finaalturniiri väga ammu polnud suutnud – panema inglased uhkust tundma!

28-aastane Joshua (2012. aasta olümpiavõitja) asub kodupubliku ees kaitsma WBO, IBFi ja IBO raskekaalu maailmameistri tiitlivöid. Vastaseks 39-aastane venelane Aleksander Povetkin, kes võitis olümpiakulla Joshuast kaheksa aastat varem.

Joshua on duellis endast kümme sentimeetrit lühema ja üle tosina kilogrammi kergema, ent 11 aastat vanema venelase vastu ülikindel favoriit, kihlveokontorid hindavad briti võidušanssi keskmiselt 90 protsendi peale. Ent Joshua kinnitas, et ei kavatse vastast alahinnata. Povetkini relvadeks on kiirus ja hasart, mille tekitajaks võimalus 39-aastasena ehk karjääri loojangul veel MM-tiitlite nimel poksida.

«See võimalus tähendab Povetkini jaoks kõike. Mind ootab keeruline õhtu, pean olema tugev. Kõik on mängus ja tema tahab maailmameistriks saada,» sõnas Joshua, kelle jaoks on tegu profikarjääri 22. matšiga. Kõik senised on lõppenud võiduga.

Povetkinil on 35 matšist kirjas 34 võitu ja kaotus 2013. aastal Vladimir Klitškole, kes oli Joshua vastane siis, kui ta viimati Wembleyl poksis (2017 aprill). Täpselt nagu toona, on ka täna Inglismaa rahvusstaadionile oodata täismaja ehk 90 000 pealtvaatajat.

Mõlemad mehed poksisid viimati 31. märtsil Cardiffis. Kui Joshua alistas seal kohtunike otsusel Joseph Parkeri, siis Povetkin viiendas raundis nokaudiga inglase David Price'i, kelle sõnul ootab maailmameistrit keeruline tööpäev. «Povetkin on tark. Tema jalgade töö, kaitse ja vahemaade hindamine on paremad, kui arvatakse,» märkis Price enne tänast matši.

Joshua mänedžment on juba praegu broneerinud Wembley staadioni ka 2019. aasta 13. aprilliks. Ideaalse stsenaariumi kohaselt toimuks siis seal matš kõigile neljale profipoksi tiitlivööle. Selleks peaks 1) Joshua alistama täna Povetkini, 2) Joshua mänedžment jõudma kokkuleppele WBC raskekaalu maailmameistri Deontay Wilderi või comeback’i tegeva eksmaailmameistri Tyson Furyga, sõltuvalt sellest, kumb neist võidab novembrisse või detsembrisse planeeritud WBC tiitlimatši.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles