Purjetamise Eesti Meistrivõistluste hooaja viimane regatt sai avastardi ideaalsetes tingimustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Nädala regatt
Tallinna Nädala regatt Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Täna avati Pirital legendaarseks saanud purjetamishooaja lõppvõistlus, Tallinna Nädala regatt. Eesti purjetajatele on üheksas paadi- ja purjelauaklassis seekord konkurentsi pakkumas ka Soome, Läti ja Leedu sportlased. Hetkel maailma edetabelis 14. kohta hoidev Karl-Martin Rammo näitas ka koduvetes kindlat minekut ja head vormi, võites kõik täna peetud sõidud.

Tänane võistlus toimus Pirital absoluutselt ideaalsetes tingimustes - ilm oli mõnusalt päikesepaisteline, tuul oli lõunamaiselt soe ja puhus kiirusega 10-15m/s, olles kohati ka päris pagiline ning laine meres oli selgelt hoomatav. Nii pidasid ka kõik võistlusklassid tänaseks kavandatud kolm sõitu. Esimese päeva tulemuste põhjal jaotuvad klasside esimesed positsioonid järgmiselt:

Ühepaadiklassid:
Laser Standard klassis on avapäeval esikohal oodatult Karl-Martin Rammo, teine Tavo Annus ja kolmandal Bo Aaron Kooser.
Laser Radial klassis kuuluvad esimene ja teine koht lätlannadele Estere Kumpinale ja  Agija Elertele, kolmas on Anna Pohlak.

Tallinna Nädala regatt, Karl-Martin Rammo
Tallinna Nädala regatt, Karl-Martin Rammo Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Kahepaadiklassid:
RS Feva klassis on esimese päeva tulemuste põhjal liidrid Katariina Roihu/Johanna Triinu Kazjava, teisel kohal Mikk Oliver Kõiv/Cristopher Kase, kolmandale kohale purjetasid end täna Angeliina Maria Isabel Õunap/Lisbeth Taggu.
470 klassi esikohta hoiavad tänase tulemusena Uko Rasmus Tiidemann/Hugo Rasmus Vaino, teisel kohal on Richard Lilp/Jakob Haud.
49er klassi liidriteks on Juuso Roihu/Henri Roihu, positsioonil kaks on Kristo Õunap/Lenart Kivistik.
29er klassis on esimesel kohal paatkond Kaarel Paal/Mihkel Paal, teisel kohal on Jasper Rufus Rytövaara/Tobias Reiter, kolmandat kohta hoiavad Madis Mik/Martin Mik.
F18 klassi parimad on täna Uku Kuusk/Aivar Soo, teised soomlased Antssi Muikku/Petri Forsman, kolmas koht kuulub samuti soomlastele Mikko Räisänen/Kirsikka Räisänen.

Purjelauaklassid:
Formula klassis on liider Aivar Kajakas, positsioonil kaks on Renar Roolaht.
Techno U15 klassi parimaks on tänase tulemusena Romek Roolaht, teine on Joonas Mik, kolmas Jakob Heinrich Tuubel.
Techno U17 klassi esimesel kohal on Joonas Väär, teisel Daniel Schneider, kolmandal Marili Ringo.
RS:X klassi liidrikohal on taaskord Ingrid Puusta, teisel kohal Rainer Kasekivi, kolmandal Raul Mihkel Anton.

Tallinna Nädala regatt, Ingrid Puusta
Tallinna Nädala regatt, Ingrid Puusta Foto: Eesti Jahtklubide Liit

Homme on sõitude algus planeeritud kell 12 ning pühapäeval kell 11 ja finaalsõitude kavandatav algusaeg on kell 14. Pühapäevaseid finaalsõite saab jälgida Pirita muulilt kui ka Postimehe vahendusel näidatavast otseülekandest, mida kommenteerivad purjetajad Rimo Timm ja Brigita Sepp. Otseülekanne on jälgitav siit.

Tallinna Nädala regatt on osa Purjetamise Eesti Meistrivõistluste sarjast. Regatil osaleb pea 150 purjetajat Eestist, Lätist, Soomest ja Leedust. Kokku võisteldakse üheksas paadi- ja purjelauaklassis. Tallinna Nädala regatti korraldab Eesti 470 Klassiliit koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga.  
2018. aastal peeti EMV sarja regatid järgmistel aegadel ja kohtades:
1) 25.-27. mai Saaremaa Merispordi Seltsi regatt (Roomassaare) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Techno 293, RS:X, Formula
2) 8.-10. juuni Pärnu Purjetamisnädal (Pärnu) – klassid Laser Radial, Laser Standard, F18
3) 15.-17. juuni NeilPryde Baltic Cup Estonia (Tallinn) – klassid Techno 293, RS:X, Formula, Foil
4) 6.-8. juuli Haven Kakumäe Karikas (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, F18
5) 13.-15. juuli Tallinn Race (Tallinn) – klassid RS Feva, 29er, 49er
6) 27.-29. juuli Kalevi Jahtklubi meistrivõistlused (Tallinn) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard, 49er
7) 24.-26. august Tallinna Jahtklubi karikavõistlused (Lohusalu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7, Laser Radial, Laser Standard
8) 14.-16. september Pärnu Sügisregatt (Pärnu) – klassid Optimist, Zoom8, Laser 4.7
9) 21.-23. september Tallinna Nädala regatt (Tallinn) – klassid Laser Radial, Laser Standard, RS Feva, 29er, 49er, F18, Techno 293, RS:X, Formula

Purjetamise Eesti Meistrivõistluste kodulehekülg
Purjetamise Eesti Meistrivõistlused Facebookis
Esimese võistluspäeva galerii

Eesti Jahtklubide Liitu toetavad Vopak E.O.S., Liviko, Strand, Eesti Meedia, Helly Hansen, Matek ja LTT. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles