Järgmise suure tiitlimatši kuupäev pandi paika

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tyson Fury ja Deontay Wilder võtavad teineteiselt mõõtu aasta lõpus.
Tyson Fury ja Deontay Wilder võtavad teineteiselt mõõtu aasta lõpus. Foto: ©INPHO/William Cherry / imago/Inpho Photography/Scanpix

Deontay Wilderi ja Tyson Fury vaheline profipoksi tiitlimatš toimub 1. detsembril, teatasid promootorid. Wilderil on kaitsta WBC raskekaalu tiitlivöö.

32-aastane ameeriklane Wilder ja kaks aastat noorem britt Fury leppisid matši toimumises kokku augustis. Tõenäoliselt minnakse vastamisi USA pinnal, täpne koht teatatakse uuel nädalal, vahendab BBC.

Kaks ja pool aastat erinevate probleemide tõttu tipp-poksist eemal olnud eksmaailmameister Fury alistas augustis kohtunike ühehäälse otsusega Francesco Pianeta. Tegu oli tema teise matšiga pärast ringi naasmist.

Mõlemad mehed on profikarjääri jooksul seni löömatud. Fury võib kiidelda 27 matši pikkuse võiduseeriaga, neist 19 on tulnud nokaudiga. 2015. aasta novembris alistas ta Düsseldorfis Vladimir Klitško ja sai enda valdusesse nii WBA, WBO, IBFi kui ka IBO tiitlivööd, ent pidi need aasta hiljem loovutama.

Wilderil on aga kirjas 40 võidukat profimatši, millest koguni 39 on lõppenud nokaudiga. Ameeriklane on WBC tiitlit enda käes hoidnud alates 2015. aasta jaanuarist, kui alistas kohtunike ühehäälse otsusega Bermane Stiverne'i. Pärast seda on ta tiitlivööd seitse korda edukalt kaitsnud, viimati tänavu märtsis kuubalase Luis Ortizi vastu.

Täna õhtul lähevad Wembley staadionil vastamisi britt Anthony Joshua ja venelane Aleksandr Povetkin. Joshual on kaitsta WBA, IBFi ja WBO tiitlid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles