Blogi: imelise tagasituleku teinud Kontaveit alistas maailma üheksanda reketi (2)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: EPA/Scanpix

Anett Kontaveit (WTA 27.) alustas Hiinas Wuhan Openi tenniseturniiri raske võiduga, kui alistas maailma üheksanda reketi Sloane Stephensi 4:6, 7:5, 6:4.

Kontaveidi jaoks algas matš hästi – ta läks esimest setti 3:0 juhtima. Stephens vastas Kontaveidi spurdile aga ise kolme järjestikuse geimivõiduga. Paraku kaotas eestlanna seisul 4:4 servigeimi ning kaotas avaseti 4:6.

Teises setis murdis Stephens eestlanna pallingu kolmandas geimis, minnes 2:1 juhtima. Kontaveit suutis ameeriklanna servi murda kaheksandas ja 12. geimis, võites teise seti 7:5. Seti kaotus ajas ameeriklanna sedavõrd närvi, et ta peksis oma reketi vastu maad puruks.

Otsustavas setis kaotas Kontaveit oma servi viiendas geimis, ent murdis kohe vastu kuuendas geimis. Seisul 5:4 suutis Kontaveit vastase veelkord murda ning võitis kaks tundi ja 34 minutit kestnud mängu 4:6, 7:5, 6:4.

«Oli päris tasavägine mäng. Ma ei oskagi öelda, miks mina täna võitsin. Olin lõpus veidi paremini mängus sees. Mängisin tähtsaid punkte hästi ning stabiilsemalt,» võttis Kontaveit mängu kokku.

Eestlanna tuli korduvalt selg vastu seina olukordadest välja, kuid ei mõelnud enda sõnul hetkekski sellele, et mäng juba läbi oleks. «Kui sa mängid ja on seti lõpp, ei mõtle sa kunagi kaotusele. Ka vastasel oli täna halvemaid ja paremaid momente,» ütles eestlanna.

Kontaveit on pärast Wimbledoni turniiri võitnud vähemalt kaks mängu järjest vaid korra ning seda Cincinnati turniiril. Esikümne mängijate vastu on eestlanna saldo tänavu aga 6:5. «Eelmisel turniiril sain teises ringis napi kaotuse. Ma pole halvasti mänginud, aga olen kaotanud tasavägiseid mänge,» ütles Kontaveit.

Ta jätkas: «Ma ei ütleks, et mul on hooaja teine pool halvasti läinud, välja arvatud US Open (Kontaveit kaotas esimes ringis – toim). Kui võrrelda eelmise aasta lõppu, siis mul on ikkagi väga hästi läinud! Aga eks ole tõsi, et aasta lõpp on kõigile raske.»

Teises ringis mängib eestlanna kas CoCo Vandeweghe või Donna Vekićiga - eestlannal eelistust järgmise vastase osas pole.

25-aastane ameeriklanna võitis mullu USA lahtised, alistades poolfinaalis Venus Williamsi ja finaalis Madison Keysi. Tänavu jõudis ta Prantsusmaa lahtistel finaali, ent jäi seal kolmes setis alla Simona Halepile. Teel finaali alistas Stephens seejuures ühepoolseks kujunenud neljanda ringi kohtumises 6:2, 6:0 just Kontaveidi. See on ka eestlanna ja ameeriklanna seni ainus omavaheline kohtumine.

Kontaveidi mäng toimub peaväljakul viimase matšina. Enne Kontaveidi ja Stephensi mängu tulevad peaväljakule Samantha Stosur ja Shuai Zhang. Nende matš ei alga enne kella 14.30.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles