Mercedes kaotas F1-mootoritelt kolmandiku kasumist

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mercedes on F1-sarjas lähedal viiendale järjestikkusele meistritiitlile.
Mercedes on F1-sarjas lähedal viiendale järjestikkusele meistritiitlile. Foto: HZ/PIXATHLON/SIPA / HZ/PIXATHLON/SIPA

Kuninglikus vormelisarjas liiguvad suured rahad. Näiteks Mercedes AMG High Performance Powertrains (HPP) Limited – firma, mis toodab jõuallikaid hetkel kolmele F1-tiimile – andis teada, et nende eelmise aasta käive oli 213 miljonit eurot. Kuigi käive tõusis võrreldes aasta varasemaga kolmandiku võrra, siis firma kasum kukkus märgatavalt ja oli veidi alla 9,5 miljoni euro, kirjutab RaceFans.

Kasumlikkuse kukkumise põhjust pole vaja kaugelt otsida ja sel pole midagi pistmist Ferrari tugevnemisega F1-sarjas. Kui varasemalt kuulus Mercedes HPP ajast ja rahast umbes 80 protsenti F1-mootorite arendamisele, siis 2019. aastast lööb autotootja kaasa ka elektrivormelite võistlussarjas Formula E. Selle jaoks tuleb välja töötada aga eraldi elektrimootor ja seetõttu on F1-projektide osakaal firma töös langenud hinnanguliselt 65 protsendi peale.

Et elektrivormeli ajam õigeks ajaks valmis saaks, on firmasse tööle võetud ka üle 60 uue töötaja. Kokku töötas Mercedese võistlusmootorite tehases aruande esitamise ajal 671 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles