Ferrari testisõitja andis kiirtuld: Vettel pole tõeline meister, ta hakkab Leclercile kaotama

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ferrari vormel 1 auto.
Ferrari vormel 1 auto. Foto: James Moy Photography/Press Association Images/Scanpix

Ferrari endine testisõitja Raffaele Marciello avaldas arvamust, et uuest hooajast Ferrariga liituv Charles Leclerc on võimeline paika panema isegi neljakordse maailmameistri Sebastian Vetteli. Marciello ennustas, et Vetteli ja Leclerci vahel läheb samasuguseks kisklemiseks nagu Vetteli ja Mark Webberi vahel ajal, mil mehed sõitsid koos Red Bullis.

Marciello andis Itaalia veebilehele Formula Passion avameelse usutluse, kus esines veel mitme huvitava väitega. «Olen kindel, et nii läheb. Ma pole iial pidanud Vettelit võrdseks Lewis Hamiltoni, Fernando Alonso või isegi Robert Kubicaga,» kuulutas Marciello. «Kui Charles Ferrari rooli pääseb, hakkab ta Vettelit järjepidevalt alistama.»

Kui Ferrari tänavu tootjate MM-tiitlit ei võida, on see Marciello arvates Vetteli süü. «Red Bullis oli tal kasutada teistest palju parem auto,» sõnas itaallane. Kui Red Bull ja mootoritootja Renault 2014. aastal V6-hübriidmootoritega hätta jäid, hakkas Vettel kaotama ka Daniel Ricciardole. Austraallane lõpetaski hooaja punktide poolest lõpuks Vettelist eespool – Ricciardo oli 238 punktiga kolmas, Vettel 167 punktiga alles viies.

«Muidugi võib väita, et RB10 sobis Danieli sõidustiiliga paremini. Aga tõeline meister suudab panna auto enda käe järgi käituma,» torkas Marciello. «Tõeline meister ei murdu ka pinge all. Aga oleme näinud, et Vettel teeb sellistes olukordades pidevalt vigu.»

Räikkönenil puudub motivatsioon?

Kuidas aga seletada seda, et Vettel on Ferrari aastatel pidevalt Kimi Räikköneni edestanud? «Kimiga pole mõtet teda niimoodi võrrelda. Kui ma Abu Dhabi testidel Kimist seitsme kümnendiku võrra paremaid ringiaegu sõitsin, ei tähendanud see veel, et olin temast parem sõitja. Minu arust kaotas Kimi juba mitu aastat tagasi õige motivatsiooni,» oli Marciellol siingi vastus varuks. «Kimit võib võrrelda Fernandoga. Alonso oli temast kogu aeg kiirem. Jah, ka Vettel on Kimist jagu saanud. Aga mitte alati ja nende vahe jääb järjest väiksemaks,» arvas itaallane.

Marciello kuulus Ferrari noorte sõitjate akadeemia ridadesse kuni 2016. aastani. 2013. aastal oli ta võitnud FIA vormel 3 sarja, ent kaks järgmist hooaega GP2 sarjas loodetud tulemust ei toonud. 2015. aastal palgati ta Sauberi kolmandaks sõitjaks, kuid keset 2016. aastat lõpetas Sauber temaga lepingu ja ta lahkus isiklikele põhjustele viidates ka Ferrari akadeemiast.

Pärast seda on Marciello võistelnud kereautodel, tänavu võitis ta koos Michael Meadowsiga Blancpaini GT-autode sprindisarja ja hoiab enne viimast etappi esikohta ka kestvussõitude sarjas. Ühes Tristan Vautier'ga ollakse viimase etapi eel kindlad liidrid ka Intercontinetal GT Challenge'i sarjas.

Raffaele Marciello.
Raffaele Marciello. Foto: James Moy / James Moy Photography/Press Association Images/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles