Inglismaal reklaamitakse WRC-sarja eriskummalisel moel

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanikud said ralli eel õpetussõnu mulluselt Walesi ralli võitjalt Elfyn Evansilt.
Ajakirjanikud said ralli eel õpetussõnu mulluselt Walesi ralli võitjalt Elfyn Evansilt. Foto: Jaanus Ree/Red Bull Content Pool

Eestis on 1,3 miljonit elanikku ja seetõttu on loogiline, et iga spordihuviline teab, kes on oma ala absoluutses tipus kihutav Ott Tänak. Ühendkuningriigis on 66 miljonit inimest ja seal mattuvad Kris Meeke’i ja Elfyn Evansi tulemused jalgpalli, ragbi, rattasõidu ja tosinate muude alade uudiste alla. Seetõttu tuleb rahvale, ka ajakirjanikele, rallisõitu tutvustada teistmoodi.

Sky Sportsi telekanalis oma F1-teadmisi jagav endine McLareni meeskonna asejuht Tony Jardine on suur rallientusiast. Walesi MM-ralli on talle 24. kord MM-rallil starti tulla ja suisa 21. korral on ta teinud seda just Walesi mudastel metsateedel. Mehe kaardilugeja vahetub aastast aastasse ja seda väga üllal eesmärgil, vahendab Checkered Flag.

«Raske uskuda, et 1992 oli mu esimene Suurbritannia MM-ralli, kus võistlesin esimese ajakirjanikust kaardilugejaga neist ohtratest, kelle oleme nende aastate jooksul välja koolitanud, et reklaamida rallisõitu vähemteadlikule publikule,» selgitas Jardine. Läbi aastate on tema kõrval istunud BBC, ITV ja enamike saareriigi juhtivate päevalehtede ajakirjanikke. Tänavu loeb Jardine’ile kaarti Telegraphi spordiekspert Tom Cary.

«Võimalus WRC-etapil kaarti lugeda on tõeline privileeg. Ei ole palju spordialasid, kus sa saad võistelda samal võistlusel ja samal ajal koos tõeliste tähtedega. Ja katsed näivad imelised,» sõnas Cary, kes on korra varemgi Jardine'i kõrval istunud – 2010. Rootsi ralli lõpetati 36. kohaga.

Meeste võistlusvahendiks on Walesis N-rühma Mitsubishi Evo IX GT ja ralli eel kasutasid nad ära oma ajakirjandustutvusi, et saada näpunäiteid ka mulluselt Walesi ralli võitjalt Evansilt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles