Video: on see maskott või uimastisõltlane? NHLi klubi esitles hämmastavat peletist (2)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Philadelphia Flyersi uus maskott Gritty viib lastelt une ja muudab täiskasvanudki närviliseks.
Philadelphia Flyersi uus maskott Gritty viib lastelt une ja muudab täiskasvanudki närviliseks. Foto: Tom Mihalek / AP / Scanpix

Millisena kujutate teie ette ühte õiget spordiklubi maskotti? Eks vast ikka pehme ja vahva tegelasena, kes lõbustab perekonna kõige pisemaid, lööb suurte ja väikestega patsu ning tekitab väljaku ääres ringi hüpates muheda tunde? Philadephia Flyersi jäähokiklubi asjapulgad arvasid aga miskipärast, et publiku sekka taidlema tuleks saata ebamäärases vormis elukas, kelle eest iga täiemõistuslik laps (ning ilmselt ka enamik täiskasvanuid) pigem ummisjalu põgeneb.

Olge head ja saage tuttavaks – see on Gritty. Eesti keelde tõlgituna võiks selle nime vaste olla näiteks Südike ehk viide südikusele. Hea küll, nimi nimeks, kuid paratamatult kerkib huulile küsimus, milliseid mõnuaineid antud tegelase väljamõtlejad küll protsessi käigus tarbisid. Imepärasel kombel on suudetud luua ühtaegu nii kõõrd- kui ka punnsilmne elajas ning nagu sellest veel vähe oleks, ei kaunista nimetatud värdvormi sugugi ka tema amööbne kehakuju ning punane habe. Ega nina puudumine...

Tasub märkida, et Flyersi väitel kujutab Gritty «tüüpilist kirglikku Flyersi poolehoidjat». Esiteks on sel juhul sisuliselt tegemist koolikiusajaga, sest ühe esimese asjana asus Gritty kohe tüli norima teiste maskottidega, ähvardades näiteks Pittsburghist pärit pingviini. Teiseks aga väidetakse niisuguse lausega kaude, nagu oleks enamik Flyersi fänne psühhopaatlike kalduvustega amfetamiinisõltlased. Vähemalt selline mulje jääb, kui vaadata Gritty käitumismaneeri ametlikul esitlusel.

Andkem aga siinkohal sõna kirjanikule ja koomiksikunstnikule Chuck Wendigile, kes võttis Gritty välimuse kokku järgmiste sõnadega: «Grittys saavad kokku karu, orangutan, täiskustud põrandamopp, inimsööja, Hesekieli raamatust pärit ingel, ennast spreivärvist pilve tõmmanud tanklatöötaja, lumeinimene, leviaatan, begemot, «Tulnuka tagasitulekust» pärit ksenomorfibeebi... ja sina ise. Ta meeldib mulle, aga samas on ilmselge, et see tüüp hingas just sisse vannisoola, tappis kellegi uisuteraga ja sõi ta silla all ära. »

Niisiis, ükskõik mis, aga mitte «lõbus karvane Godzilla, kelle igavest uinakut segasid meie kodusaalis Wells Fargo Centeris toimuvad ehitustööd», nagu väidab Flyers. Ahjaa, Gritty lemmiktoit olevat jäälihvimismasinast pärinev lumi. Nojah...

Ja kes üldse tuli selle peale, et toppida ühte lausesse sõnad «Godzilla» ning «lõbus»?! Tulemuseks on kümned videod, kus esmakordselt Gritty pilti näinud lapsed põgenevad ema-isa sülest diivani taha peitu. Palju õnne, Flyers. Oma tagasihoidliku soovituse edastas Grittyga kohtumise puhuks isegi Philadelphia politsei.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles