Kalev/Cramo peatreeneri Donaldas Kairyse garantii: oleme hooajaks valmis!

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys (ees keskel) värskendas suve jooksul meeskonda. Lisaks seitsmele uuele mängijale lisandus ka 71-aastane ameeriklasest abitreener Russell Bergman (ees vasakul). FOTO: Liis Treimann
Kalev/Cramo peatreener Donaldas Kairys (ees keskel) värskendas suve jooksul meeskonda. Lisaks seitsmele uuele mängijale lisandus ka 71-aastane ameeriklasest abitreener Russell Bergman (ees vasakul). FOTO: Liis Treimann Foto: Liis Treimann

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo annab reedel selle hooaja esimese eksami. Kuigi tunnikontrollid ehk treeningmängud on kulgenud eranditult võidukalt, on lakmuspaberiks võistlus. Kalev avab hooaja reedel Kalevi spordihallis, kui Eesti-Läti ühisliiga raames ollakse vastamisi valitseva lõunanaabrite tšempioni BK Ventspilsiga.

Meeskond on läbinud suvega tugeva uuenduskuuri – palgatud on viis välismaalast, samuti taasliitusid meeskonnaga endised kalevlased Tanel Sokk ja Kristjan Kitsing. Kalev/Cramo leedulasest peatreener Donaldas Kairys ei varjagi, et on kohtumise eel põnevil.

«Eelmistel nädalatel rügatud raske töö toel oleme hooajaks loodetavasti valmis. Reedel näeb publik tugevat meisterklubide kohtumist. Soovin väga Ventspilsil tagumikud tuliseks teha!» teatas Kairys eilsel Kalev/Cramo hooaja avaüritusel.

Donaldas, peale Kalev/Cramoga liitunud mängijate on seekord põhjust rääkida ka ühest teisest uuest tulijast. Sinu abitreeneriks on 71-aastane ameeriklane Russell Bergman. Miks sa teda oma tiimi soovisid?

Esiteks on Russell suurepärane treener ja inimene, kellel on tohutu korvpalli- ja elukogemus. Ta on töötanud treenerina pikalt eri tasemetel nii ülikooli- kui ka profikorvpallis. Töötasin Russelliga veidi aega koos, kui olin Moskva Himki abitreener (hooajal 2005–2006 – toim). Ta on korvpallis üks mu õpetajaid ja olen väga rõõmus, et ta on nüüd minu kõrval Kalev/Cramot juhendamas. Temast on juba praegu suur abi ja tema teadmised kuluvad meile hooaja jooksul kindlasti marjaks ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles