Kontaveit alistas kolmesetilises mängus kodupubliku lemmiku ja jõudis veerandfinaali (3)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Wu Hong/EPA/Scanpix

Anett Kontaveit alistas Hiinas Wuhani tippkategooria tenniseturniiril hiinlanna Shuai Zhangi 6:4, 4:6, 6:1 ja jõudis veerandfinaali.

Esimeses setis murdis eestlanna vastase servi seisuks 1:2, kuid lubas kolm geimi hiljem Zhangil omakorda murda ning 3:3 viigistada. Viigiseisul 4:4 õnnestus taaskord eestlannal vastase serv murda ning 44 minutit kestnud avasett 6:4 võita. Mõlemad tennisistid võitsid avasetis mängitud punktidest pooled.

Teine sett algas eriti pööraselt, sest esimese viie geimi jooksul nägime nelja servimurret. Paraku kaotas Kontaveit 4:5 kaotusseisus ka kolmandat korda oma servi, kaotades ühtlasi ka seti 4:6.

Otsustavas setis oli eestlanna täpsem ja värskem. Kohe esimeses pikaks kujunenud geimis suutis ta murdega juhtima minna. Kontaveit murdis vastase servi veel kahel korral, tehes seisuks 1:4 ja 1:6.

Kogu matši jooksul lõi Kontaveit 5 ässa, Zhang sai kirja 1 ässa. Topeltvigu tegi eestlanna 2, vastane 3. Esimese servi pealt võitis Kontaveit 63 protsenti punktidest, Zhang 57 protsenti. Kokku võitis Kontaveit mängitud punktidest 90, Zhang 85.

Veerandfinaalis kohtub Kontaveit kas Garbiñe Muguruza või Kateřina Siniakovága.

Maailma edetabelis 46. kohal olev Zhang on praegu Hiina teine reket, temast kõrgemal on edetabelis vaid 34. kohal olev Qiang Wang. Jaanuaris 30-aastaseks saav Zhang on olnud parimal juhul 23. tabelireal, seda kaks aastat tagasi, kui ta jõudis Austraalia lahtistel veerandfinaali. Kui paarismängus on hiinlanna karjääri jooksul võitnud koguni kuus WTA turniiri, siis üksikmängus kaks, mõlemal juhul seejuures kodumaal. 2013. aastal alistas ta Guangzhou turniiri finaalis Vania Kingi ja mullu sealsamas Aleksandra Krunici.

Kontaveit ja Zhang on varem kohtunud korra, 2015. aastal jäi Vancouveris 3:6, 6:4, 6:1 peale eestlanna. Tänavusel US Openil kaotas Zhang avaringis 3:6, 0:6 Garbine Muguruzale, ent tegi seejärel hea turniiri Osakas, kus jõudis välja veerandfinaali. Seal tuli tal tunnistada Zarina Diyase paremust. Wuhanis on hiinlanna seni alistanud 6:2, 6:2 Samantha Stosuri ja 6:2, 7:5 Polona Hercogi.

Kontaveidi ja Zhangi kohtumise võitja võib neljandas ringis vastamisi minna maailma 4. reketi Caroline Garcia või 14. numbri Muguruzaga.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles