Mattias Käit oktoobris Eesti koondist esindada ei saa

Ott Järvela
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondislane Mattias Käit.
Eesti jalgpallikoondislane Mattias Käit. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Mattias Käit taastub endiselt septembri alguses tehtud sportlase songa operatsioonist ega saa esindada rahvusmeeskonda oktoobrikuu kodumängudes Soome ja Ungari vastu.

«See peaks olema suur ime, kui saaksin 16 päeva pärast mängida, sest praegu pole ma saanud veel isegi jooksmisega alustada. Asjade järjekord peaks aga olema selline, et esmalt jooks, siis pallitrenn ja seejärel mängimine. Kahjuks on asjad nii,» sõnas Käit.

Eesti võõrustab Euroopa Rahvuste liiga raames Soomet 12. ja Ungarit 15. oktoobril. Esimesest kahest mängust on C-divisjoni teise alagruppi kuuluval Eestil kirjas kaks kaotust (kodus 0:1 Kreekale ja võõrsil 0:1 Soomele). Käidi eemalejäämine tähendab ilmselt, et septembri kohtumistes keskpoolkaitsjana põhikoosseisu kuulunud Konstantin Vassiljev on algrivistuses ka oktoobris.

Käidi koduklubi Fulham kohtus teisipäeval Inglismaa liigakarikasarjas võõrsil esiliigaklubiga Millwall ja võitis 3:1. Kaks Käidi meeskonnakaaslast Fulhami U23 meeskonnast pääsesid eile põhikoosseisu ja veel kaks sekkusid vahetusest. Poolkaitsja hinnangul olnuks ilmselt temagi võimalus platsile pääseda suurem.

Suvel 20-aastaseks saanud Käidi leping Fulhamiga kestab hooaja lõpuni. Kui septembri alguses ei osanud poolkaitsja öelda, kas ja millised on klubi mõtted edasise koostöö osas, siis praegu pole seis muutunud. «Mitte midagi pole selgemaks saanud ja juttu minu tulevikust olnud ei ole,» sõnas Käit.

2014. aastal Fulhami noorteakadeemiaga liitunud Käit sõlmis aasta hiljem klubiga profilepingu. Toona Inglismaa esiliigasse kuulunud, aga käimasoleva hooaja eel kõrgliigasse tõusnud esindusmeeskonna eest ta seni platsil käinud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles