Nõmme Kalju kaitsetala Ugge: raha peale ma ei mõtle, vaid tahan CV-sse tiitlivõitu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju keskkaitsja Maximiliano Ugge fännidega patsu löömas.
Nõmme Kalju keskkaitsja Maximiliano Ugge fännidega patsu löömas. Foto: Raul Mee

Nõmme Kalju kohtus eile Eesti karikavõistluste kaheksandikfinaalis Tallinna Kaleviga ja võitis numbriliselt kindlalt 3:0 - kuid kõik tabamused sündisid alles lisaajal. Nüüd keskendutakse täielikult mängudele meistrivõistlustel, kus ollakse seitse vooru enne lõppu liidrid. Klubi ajaloo teine tiitlivõit on lähemal kui kunagi varem, sest pärast 2012. aastal võidetud kuldmedalit pole Kalju kordagi hooaja lõpusirge eel liidripositsiooni omanud.

Tänavu on Kaljul 29 vooruga tabelis on 22 võitu, seitse viiki, null kaotust ja 73 punkti. FC Flora jääb maha seitsme ja Levadia kaheksa punktiga. Tõsi, Floral on varuks mäng punase laterna Pärnu Vaprusega. Aga trumbid on Kalju käes. Väga palju määrab nõmmekate jaoks järgmine nädal, kui neljapäevase vahega kohtutakse võõrsil esmalt Levadia ja siis Floraga.

Kalju kaotustevaba seeria üks kandetaladest, keskkaitsja Maximiliano Ugge sõnab naeratades, et pingekoorma kandmine pole tema jaoks üldse keeruline töö. «Ühelt poolt pole liidristaatus lihtne, sest iga punktikaotus võib olukorda muuta. Seega on tähtis keskenduda oma tegemistele, mitte muretseda jälitajate pärast. Aga liidrikohaga kaasneb ka positiivset – näiteks iga kord kui tabelit vaatan ja Kaljut esimesel real näen, saan energiat juurde,» selgitab Ugge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles