Rally Estonia sai järgmiseks aastaks kange konkurendi

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rally Estonia testikatse
Rally Estonia testikatse Foto: Karli Saul/SCANPIX

Tänavu autoralli MM-sarja neljast tehasetiimist kolm kohale meelitanud Rally Estonia konkureerib järgmisel aastal võistluskalendris Safari ralliga. Nimelt on 2020. aastast MM-kalendrisse naasva Keenia võistluse korraldajad veendunud, et WRC-ässad soovivad juulikuus tulla tingimustega tutvuma, et olla aasta hiljem valmis sealsetel teedel endast maksimumi andma.

Keenia ajaleht Star kirjutab, et Keenia Autospordiliidu president ja Safari ralli peakorraldaja Phineas Kimathi ootab tuleval hooajal toimuvale WRC-kandidaatrallile kohale mitmeid MM-sarja tipp-piloote. «Peamiselt selleks, et tutvustada endale Aafrikas valitsevaid tingimusi,» selgitas Kimathi.

Mehe unistusel on aga üks suur konks – Keenia on kaugel. Kui WRC-tiimid saavad Eestis testimas ja Rally Estonial võistlemas käia suhteliselt väikeste kuludega, siis võistlusmasina Aafrikasse transportimise aja- ja rahakulud oleksid märkimisväärselt suuremad. Seetõttu näib loogilisem, et kui WRC-tiimid ja -piloodid tõesti järgmisele Safari rallile kohale lähevad, siis pigem minnakse sinna rajaga tutvuma ja osaletakse legendi koostamisel, aga võistlusel endal pigem ei sõidetaks.

Kindlasti on juuli esimesel nädalavahetusel toimuval kandidaatrallil kohal FIA turvadelegaat ja mainekas ekssõitja Michele Mouton. «Mouton vaatab üle kolm juppi võistlustrassist Kajiado, Nanyuki, Naivasha ja Nakuru ümbruses ja edastab reisi lõpuks oma soovitused,» selgitas Kimathi.

Tänavune Rally Estonia oli kavas 14.-15. juulini. Järgmisel aasta MM-kalender, millest sõltub ka Eesti esindusralli toimumisaeg, pole veel kinnitatud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles