Anthony Joshua sai uue väljakutsuja, kes lubab teha temast maailmastaari

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua ja Zhang Zhilei kohtusid Londoni olümpiamängude veerandfinaalis.
Anthony Joshua ja Zhang Zhilei kohtusid Londoni olümpiamängude veerandfinaalis. Foto: MURAD SEZER / REUTERS

Raskekaalupoksi enamike maailmameistrivööde omanik Anthony Joshua peab oma järgmise matši 13. aprillil talle juba koduseks saanud Wembley staadionil. Pärast seda heitlust, olgu see siis kellega iganes, peaks inglane aga oma mugavustsoonist väljuma, arvab rivaali kombel senises karjääris vaid võite tunnistanud Zhang Zhilei. Hiinlase sõnul olevat just tema selleks Joshuale ideaalne vastane, kirjutab Sky Sports.

Joshua ja Zhilei on vanad tuttavad. Mehed kohtusid 2012. aastal Londoni OMi veerandfinaalis ja paremaks osutus hilisem olümpiavõitja Joshua. Profikarjääris pole kumbki mees veel kaotusekibedust tundnud: Joshua on 22 matšist 21 võitnud nokaudiga, Zhilei on 19 võitluses neljal korral vajanud võiduks kohtunike hääli. Vastaste kaliibrid on aga Joshual olnud kordades suuremad - Zhilei pole veel kordagi pidanud matši, mille kestvuseks oli ette nähtud 12 raundi.

Põhjus, miks Zhilei arvates oleks Joshual tark temaga kohtuda, on lihtne: tegu on hiinlasega, kes igapäevaselt elab ja treenib New Yorkis. Meeste omavaheline matš aitaks Joshua pildile kahes väga suures spordiriigis.

«Ta võitleb alati Suurbritannias. Kui ta ei taha riskida ja Hiinas kohtuda, siis võitleme Ameerikas,» üritab Zhilei Joshuat mugavustsoonist välja meelitada.

Hiinlase sõnul on profipoks tänu temale saamas sünnimaal aina populaarsemaks. «Oleme kahe aasta kaugusel sellest, et saame (Pekingi olümpiamängude peaareeni – toim) Linnupesa täis müüa. Ma usun, et Joshuast saab maailmatäht ja seetõttu pean talle andma maailmatasemel platvormi,» rääkis Zhilei. «Ma austan Joshuat võitleja ja inimesena. Tal on jõudu ja oskusi aga ta on ka tõeline spordimees.»

35-aastane Zhilei, kes kohtub sel nädalal karjääri 20. matšis ameeriklase Don Haynesworthiga, sõnas, et ta on valmis edaspidi võitlema maailma parimate raskekaallaste vastu ja Joshua sobiks tema vastaseks just seetõttu, et ta soovib britile kätte maksta kuus aastat tagasi Londonis saadud kaotuse eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles