Tokyo olümpiamängude korraldajad ei hakanud aja-loolist sammu astuma

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader tänavusuvisest Tokyost, kus termomeetrinäit kerkis üle 40 kraadi.
Kaader tänavusuvisest Tokyost, kus termomeetrinäit kerkis üle 40 kraadi. Foto: Daiki Katagiri / AP

Tänavune ülikuum suvi pani Tokyo olümpiamängude korraldajad otsima lahendusi, kuidas garanteerida sportlastele 2020. aastal inimlikud võistlustingimused. Ühe drastilisema plaanina kaaluti kellade tund-kaks varasemaks keeramist, et võistlused saaksid alata hommikujaheduses, kuid see plaan maeti negatiivse avaliku arvamuse tõttu maha, vahendab Reuters.

Idee eestvedajaks oli Jaapani liberaaldemokraatlik valitsuspartei. Nende esindaja Toshiaki Endo ütles kohalikule ajalehele, et tema arvates oleks kellakeeramine jätkuvalt hea idee, kuid sellega kaasnevad IT-probleemid ja avalikkuse vastumeelsus muudavad plaani läbisurumise väga keeruliseks. Reutersi läbi viidud küsitluse järgi oli plaani vastu kolmveerand Jaapani firmadest.

Olümpiamängude ajaks kella keeramine poleks revolutsiooniline samm – Lõuna-Korea tegi seda 1988. aasta suveolümpiaks ning naasis pärast mänge tavaaega.

Tokyo mängude korraldajad jätkavad läbirääkimisi Rahvusvahelise Olümpiakomiteega, et leida lahendus, kuidas kaitsta sportlasi, eriti käijaid ja maratonijooksjaid kõrvetava päikese eest. Sel suvel hukkus Jaapanis kuumalaine tõttu vähemalt 120 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles