Sõudemeistrivõistluste korraldamisõigus läks esimest korda Pärnult Viljandile. Kas jäädavalt?

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Selle aasta Eesti parimad sõudjad selgusid Viljandi järvel, sest Pärnu jõel toimus intsident lõbusõidulaeva ja sõudepaadi vahel. Tulevikuski on mulgid eelisseisundis.

Tänavused sõudemeistrivõistlused olid alaliidu peasekretäri Robert Väli sõnutsi erilised seetõttu, et varem, Eesti Vabariigi teisel iseseisvusperioodil, polnud Viljandis Maarjamaa parimaid selgitatud. Kunagi ­ammu küll, sest Sakala kõrgustiku veekogul on distants maha märgitud juba 1974. aastast.

Järve peal sõites on tingimused tükk maad võrdsemad, kui need olnuks Pärnu jõel, sest seal on seisev ­vesi. “Kuna meil on valdavalt edela- ja läänetuuled, siis Viljandis tähendab see, et tuul on tagant. Pärnus olnuks see küljelt või vastu, mis teebki olu­korra võrdsuse aspekti suhtes väga raskeks,” jutustas Väli. Tema hinnangul said viljandlased napist ettevalmistusajast hoolimata mõõduvõtu korraldamisega suurepäraselt hakkama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles